Highlighted

"Previous Import" clears immediately

New Here ,
Jun 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have had this problem for a while now and it came suddently.

After any import (camera or drive), I can see the files for a fraction of a second in the "Previous Import" Catalog collection and then they all disappear and the number gets to 0.

The images are correctly imported and I can see them in the "All photos" collection, though.

Any fix?

Topics

Bug, Import and export

Views

499

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

"Previous Import" clears immediately

New Here ,
Jun 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have had this problem for a while now and it came suddently.

After any import (camera or drive), I can see the files for a fraction of a second in the "Previous Import" Catalog collection and then they all disappear and the number gets to 0.

The images are correctly imported and I can see them in the "All photos" collection, though.

Any fix?

Topics

Bug, Import and export

Views

500

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Jun 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sounds like a canadate for resetting the preference file. Resetting the preference file is Adobe speak for deleating the preference file and then letting Lightroom Classic to recreate it.

 

The preference file can get corrupted, resulting in odd behavior. Some people have a knee jerk reaction in thinking they need to uninstall then reinstall Lightroom Classic, maybe that could be called for, but it would be better to first reset the preference file.

 

Be aware that resetting the preference file will result in Lightroom Classic creating a new catalog instead if opening your previously opened catalog (normally) so make sure you know where your catalog is. 

 

Be aware the resetting the preference file will revert some settings in Preferences to defaults. So be aware of what you have changed, so that you can put those back the way you want them.

 

some links:

 

https://lightroomers.com/replacing-the-lightroom-preference-file/745/

 

https://www.youtube.com/watch?v=bARt-hoCc2Q

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/recover-catalog-images-resetting-lightroom.html

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3
Laura Shoe (https://laurashoe.com) shows you how to reset Lightroom's preferences to resolve buggy behavior. Check out Laura's comprehensive Lightroom Worksh...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jun 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Rethinking  that

 

What happens if you create a new catalog. Try that out. Wondering if your catalog has a problem.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Dear David,

Thank you for taking the time to reply.

I created a new catalog and import worked fine.

I got back to my catalog and the problem still persisted.

More: in my catalog I could see also the two pics under "all photos" I imported in the new catalog, which I believe should not happen. Am I wrong?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are all filters turned off?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes; I checked that too. No filters on import.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

How is Select the Current/Previous import set up in Preferences?

If unchecked, try checking it.

 

image.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It was checked. Unchecking it does not fix the error.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...