Raw Files getting Black in Macbook Pro.

New Here ,
Jan 02, 2021 Jan 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi

I am getting some photos turning half black or full black when I am in Develop mode, making it uneditable. 

 

My photos are in the Sony Raw format and stored in a Network drive.

Attaching some of the screenshots.

 

Screen Shot 2021-01-03 at 12.20.43 AM.pngScreen Shot 2021-01-03 at 12.26.18 AM.png

TOPICS
Bug, Mac, Problem or error

Views

68

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 03, 2021 Jan 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Not seen this on my images.  How do they appear in Library view?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 03, 2021 Jan 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Turn of the optiopn to use the PGU in the LrC Preferences on the Performance tab.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 03, 2021 Jan 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Can you share an example on drop box ?

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 03, 2021 Jan 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Had a screen sharing session with an Adobe engineer, seems like the issue when photos are edited from the Network drive (NAS) causing this issue.

According to Adobe engineer - Adobe doesn't support network drives.

Maybe it might not be an issue with a good GPU system.

Which in my case not happening in my Windows Laptop.

if anyone else resolves this issue do let me know.

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 04, 2021 Jan 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Is your catalog on the NAS? That is not supported. But photos on the NAS should work.

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines