Highlighted

The music file is not well formed

Community Beginner ,
Apr 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

This same problem happened when I updated last fall and then eventually started working again. Now I just updated last week and I am having the same issues. Does anyone know how to fix so I don't have to play the wait and see game? I use the same song every time. It has worked for all my other slideshows, and now with the update it is not.

Thank you!

Grace

I got my slideshow working with music using this solution ~ these files are hidden
Re: Import Error: Connecting to Dynamic Link Server Failed

Gordon-BolomanLevel 1

Adobe support fixed my issue On a Mac doing the following:

Quit LR

From the Finder type: (CMD-SHIFT_G) OR from GO Menu

Enter path: ~/Library/Preferences/Adobe/

Rename the following folders with a .old OR delete the directory

dynamiclinkmediaserver

dynamiclinkmanager

DyanmicLinkMediaServer

Open LR and Import Video files as usual. Worked for me!

Views

1.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

The music file is not well formed

Community Beginner ,
Apr 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

This same problem happened when I updated last fall and then eventually started working again. Now I just updated last week and I am having the same issues. Does anyone know how to fix so I don't have to play the wait and see game? I use the same song every time. It has worked for all my other slideshows, and now with the update it is not.

Thank you!

Grace

I got my slideshow working with music using this solution ~ these files are hidden
Re: Import Error: Connecting to Dynamic Link Server Failed

Gordon-BolomanLevel 1

Adobe support fixed my issue On a Mac doing the following:

Quit LR

From the Finder type: (CMD-SHIFT_G) OR from GO Menu

Enter path: ~/Library/Preferences/Adobe/

Rename the following folders with a .old OR delete the directory

dynamiclinkmediaserver

dynamiclinkmanager

DyanmicLinkMediaServer

Open LR and Import Video files as usual. Worked for me!

Views

1.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 24, 2018 1
Adobe Employee ,
Apr 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Grace,

Could you please let us know the format of the song, also, could you please let us know which exact version of Lightroom you're working on and which operating system are you using?

Regards,

Sahil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 25, 2018 0
Community Beginner ,
Apr 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

mp3, mac OS high sierra 10.13.4, I had just updated when it was released last week to 7.3. I just uninstalled and went to 7.0 like someone suggested. Still isn't working.

Also, my presets are also messed up. Or at least they were when I had the 7.3 version. And another thing I could not sort by any ratings. After I uninstalled and reinstalled that part worked again. But it was very frustrating when I was sitting with my client and I could not pull together all of their favorites.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 30, 2018 0
Community Beginner ,
Apr 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Now it won't even let me play the slideshow.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 30, 2018 0
Community Beginner ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have version 9.2.1 (latest) and attempted to load an mp3 file - windows 10 pro 32gb ram AMD RX 580 Radeon graphics driver.



Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 28, 2020 0
Community Beginner ,
Apr 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I posted this earlier as I had issues - Go to the creative cloud app and install version 7.0. All other versions after will not work. Use this version ONLY until they fix the issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 27, 2018 2
Community Beginner ,
Apr 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I just uninstalled and reinstalled 7.0 and it still will not let me upload songs. I was hoping this would work .

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 30, 2018 0
Community Beginner ,
Apr 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

There is another step that seems to be stopping it from working - I have managed to get one computer working but it may have something to do with the catalogue

I will advise

Sent from my iPhone

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 30, 2018 0
New Here ,
Sep 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I got my slideshow working with music using this solution ~ these files are hidden
Re: Import Error: Connecting to Dynamic Link Server Failed

Gordon-BolomanLevel 1

Adobe support fixed my issue On a Mac doing the following:

Quit LR

From the Finder type: (CMD-SHIFT_G) OR from GO Menu

Enter path: ~/Library/Preferences/Adobe/

Rename the following folders with a .old OR delete the directory

dynamiclinkmediaserver

dynamiclinkmanager

DyanmicLinkMediaServer

Open LR and Import Video files as usual. Worked for me!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2018 3
New Here ,
Sep 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I AM SO GRATEFUL FOR YOU!!!!!!! Almost a year of this issue (and so much wasted money using other platforms) and this FINALLY worked!

THANK YOU THANK YOU THANK YOU!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 30, 2018 2
New Here ,
Jun 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've tried the "solution" described here with NO SUCCESS!  I'm running Lightroom CC 9.2.1 on an iMac running OS 10.15.5.  Is there another solution?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 12, 2020 0
Community Beginner ,
Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I tried the solution too with no success also. Lightroom CC 9.4 MacBook Pro running Catalina 10.15.7 we use this every weekend at events and I need this sorted as soon as possible.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 25, 2020 0
New Here ,
Nov 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

solution worked great. thnaks so much

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2019 0
New Here ,
Jan 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello- Can you help me? I am having trouble with this solution. I am able to find the directories referenced but what do you mean by -Rename the following folders with a .old OR delete the directory -? Do you mean delete these folders?

dynamiclinkmediaserver

dynamiclinkmanager

Sorry-I'm a little slow when it comes to this stuff. This error message is so frustrating!!

 

Thank you!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 29, 2020 1
Community Beginner ,
Mar 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The music file is not well formed..... have same issue any suggestions for the 9.2 build on macOS Catalina? 
thank you... tech support has not been able to solve issue.  
Now waiting over a week for assistance.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 31, 2020 0
New Here ,
Apr 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue using LR Release 9.2 on Windows x64..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 18, 2020 0
New Here ,
Jun 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue on my iMac Pro Catalina 10.15.5 LR Classic version 9.2.1

I tried the following but it DID NOT fix the issue of adding music to my slideshow

Quit LR

From the Finder type: (CMD-SHIFT_G) OR from GO Menu

Enter path: ~/Library/Preferences/Adobe/

Rename the following folders with a .old OR delete the directory

dynamiclinkmediaserver

dynamiclinkmanager

DyanmicLinkMediaServer

 

The music I am using is rights free so copyright is not the issue. I have tried adding from iTunes and from the file directly from the folder outside of iTunes. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 15, 2020 0
Jaisharp LATEST
Community Beginner ,
Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I tried the solution too it did NOT work. I'm using Lightroom CC 9.4 on a MacBook Pro running Catalina 10.15.7 we use this every weekend at events and I need this sorted as soon as possible. I also can't export videos any more either, super frustrating.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 25, 2020 0