Highlighted

WB change when importing

New Here ,
May 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So, I've noticed that every time I import my photos to Lightroom, the white balance changes to 5650 even when I know for a fact I set up the camera to 5500K. Do I have some import setting wrong? I don't do anything and right off after the import this happens.

 

Any help is appreciated. Thanks!

 

Ps. I 'm working on the latest version of lightroom and it happened in previous versions.

TOPICS
Import and export, Problem or error

Views

55

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

WB change when importing

New Here ,
May 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So, I've noticed that every time I import my photos to Lightroom, the white balance changes to 5650 even when I know for a fact I set up the camera to 5500K. Do I have some import setting wrong? I don't do anything and right off after the import this happens.

 

Any help is appreciated. Thanks!

 

Ps. I 'm working on the latest version of lightroom and it happened in previous versions.

TOPICS
Import and export, Problem or error

Views

56

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 02, 2020 0
Adobe Community Professional ,
May 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Create a preset that specifically sets the white balance appropriately along with any other settings you need set, and apply it on import.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 02, 2020 0
Adobe Community Professional ,
May 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No you don't have an import setting wrong.

 

LR looks at what you set in the camera for WB then interprets that value to what It thinks it is supposed to be for what the camera is telling it to be.

 

If you opened/Imported that same image in some other RAW Editor you would get another Different value.

Different from LR and different from what you set in the camera.

This is completely normal.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 02, 2020 0
GoldingD LATEST
LEGEND ,
May 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Normal value for as shot when as shot was daylight. Adobe interpetation. Been that way, since the beginning.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 02, 2020 0