P: Radial and Linear Gradients not carried over when migrating from Classic to Cloud-based

1 Vote
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm migrating a Ligthroom Classic 11.0 library to Lightroom (Cloud-based) 5.0 on a MacOS Monterey 12.0.1 and the gradients applied, either radial or linear, are not carried over.

 

I've attached a screenshot.

 

Is this a known bug?

Bug Fixed
TOPICS
Cross-app workflows , macOS

Views

235

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 3 Correct answers

Adobe Employee , Jun 14, 2022 Jun 14, 2022
Greetings,   Updates to the Adobe Photography Products were released on June 13. The update contains a fix for this issue.  Please download and the latest version of your application via the Adobe Creative Cloud Application or your respective device app store. If you do not see the update (Mac and Win) you can refresh your Creative Cloud App with the keyboard shortcut [Ctrl/Cmd]+[Alt/Opt]+[ R ].    Note: App store availability can take several days for the update to appear and be available.   ...
Status Fixed

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Nov 04, 2021 Nov 04, 2021
Confirmed this is a known issue. Added bug number and set status to acknowledged.
Status Acknowledged

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Nov 04, 2021 Nov 04, 2021
Setting status to investigating
Status Started

Votes

Translate

Translate
10 Comments
Adobe Employee ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Setting status to investigating

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Started

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've done two test migrations and am not seeing the issue on my end. In both cases the masking arrived from Classic 11.0 to Desktop 5.0 intact and correct. 

 

When you click the Mask tool in LrD 5.0 you should see a Mask Panel appear, it doesn't look like your Panel is selected. Can you click on the panel again and see if a panel appears?

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for looking into it.

It was selected but didn't appear in the screenshot because Classic window was the active one.

 

Schermata 2021-11-04 alle 14.28.16.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

An additional detail that could be useful for troubleshooting:

if I make a brand new LrC 11.0 catalog, apply those same edits, and then migrate to LrD 5.0, it works correctly.

 

The edits that are not being carried over were made in LrC 10.x and previous. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Confirmed this is a known issue. Added bug number and set status to acknowledged.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Acknowledged

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Will I be notified when a solution is found or should I just wait for next update and cross my fingers? This is holding me back from using the Cloud ecosystem which I'm paying a premium for.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

A post will be made to this thread when the issue's status changes. As long as you subscribe to the thread, you will be notified.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 04, 2021 Nov 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ok, thank you.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Feb 09, 2022 Feb 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Rikk Flohr: Photography , any news about this investigation?

 

Thank you

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 14, 2022 Jun 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Greetings,

 

Updates to the Adobe Photography Products were released on June 13. The update contains a fix for this issue.  Please download and the latest version of your application via the Adobe Creative Cloud Application or your respective device app store.

If you do not see the update (Mac and Win) you can refresh your Creative Cloud App with the keyboard shortcut [Ctrl/Cmd]+[Alt/Opt]+[ R ]. 

 

Note: App store availability can take several days for the update to appear and be available. 

 

Thank you for your patience.

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Bug Fixed

Votes

Translate

Translate

Report

Report