Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom CC 4.3 for Mac - can't connect to the server

Community Beginner ,
Jul 08, 2021 Jul 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Running macOS Big Sur 11.4 and Adobe Lightroom 4.3 on an M1 Mac Mini. Within the past week, when I open the Lightroom application I get an error saying "Can't connect to the server. Lightroom is having trouble connecting to the server. Please try again later." This has been going on for a week.

 

I have zero internet issues. I can access my photo albums online and on my iPhone app. I alreayed uninstalled all Adobe applications (including Creative Cloud) and reinstalled them, but still get the same error.

 

Anyone else with this problem? Solutions?

TOPICS
Mac, Problem or error

Views

93

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jul 08, 2021 Jul 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

A few years ago with an older version and hardware I have a chat with a member of the team.

 

After going through many options the only thing that worked was the last one:

I deleted the whole 

Lightroom Library.lrlibrary folder and let it rebuild from the Cloud.

 

You could try that. If you do, make sure you have a back up of any photos you have imported, but you know haven't synced yet.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 10, 2021 Jul 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yeah, I tried that as well and still get the same error, sadly. Running out of ideas...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 18, 2021 Aug 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same here. MacBook Pro M1 Everything else working fine

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you.  I was haing this issue and your suggestion to delete the Lightroom Library.lrlibrary folder fixed this for me.  It was driving me crazy.  Much appreciaed. 


EC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 13, 2021 Jul 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello!

Same here.

Hardware: Macbook Air M1 (16/512).

Lightroom 4.3

 

I tried Lightroom Classic and Photoshop too... work like charm.

So the problem is with the Cloud based Lightroom.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 19, 2021 Aug 19, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sadly, the only way I was able to remedy the problem was to do a fresh install of MacOS. I then reinstalled all Adobe apps and everything resumed working without error. Still don't know what caused my original issue in the first place.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines