Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom CC Version 4.0 20201007-0818-b2c04b4 Build Causes iMac (Retina 5k, 27-Inch, 2019) Crash

New Here ,
Nov 11, 2020 Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Multiple functions in Lightroom have caused my two day old iMac to crash, full freezing all functionality to where the iMac sits frozen for thirty seconds and reboots. 

The machine has 3GHz-6-Core Intel Core i5 Processor and 8 GB (currently, upgrading to 64 within a day or so) of RAM (at the recommendation of a sympathetic, fellow photographer, Apple Support specialist- the SECOND I had talked to in one day). 

I was pretty dissapointed that after several years of using Lightroom CC and Lightroom Classic, on multiple devices (MacBook Pro, iPad Pro, iPhone X, 11, 12) without any experience like this, I've suddenly graduated to a more powerful machine that either a) can't handle "complex" LR functionality; selective edits, adjusting curve and basic LR functionality; clicking on a photo in the develop module (that's it. That's what caused the entire computer to freeze five minutes ago). 

Though I'm seemingly unable to find someone with this exact issues- I'm seeing tons of crash-related issues, related to Lightroom CC, relates to OS Catalina. Can someone provide some actual assistance. Are there known issues (currently) with the device specs, and/or OS version or LR CC version information that I've provided?

 

Thanks.

TOPICS
Bug

Views

72

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 11, 2020 Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Moving to the Lightroom Classic forum from Using the Community

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 11, 2020 Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

"Moving to the Lightroom Classic forum from Using the Community"

 

@Deleted User 

This question doesn't belong in the Lightroom Classic forum, the question is clearly about Lightroom, not Lightroom Classic, and belongs in the Lightroom forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 11, 2020 Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I moved your post over from them LrC forum to the correct LrD forum that someone else moved from the "Using the Community" forum, which is for getting help using this forum system, to a better forum.


I hope this helps. Best of luck to you.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 11, 2020 Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The best place report bugs is on the following forum, which is monitored by the engineering team:
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/categories/photoshop_family_lightroom_cc

 

It may be best to post this issue there also.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines