• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
11

Lightroom Lagging on Studio Display

Community Beginner ,
Dec 02, 2023 Dec 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

My Lightroom has gotten to a point to where it constantly lags on my 5K Studio Display. Every time I cycle through the images, it doesn't show it right away. The preview chronically flickers to black, and I have to constantly fight it just to make it work. I have an M2 Max CPU w/32GB of RAM, so it's not as if I have a slow Mac. I have confirmed it only occurs on the 5K display and not on the laptop screen. Somebody please tell me how I can fix this...it goes without saying I spend way too much money on my equipment and this software just to have it bug out on me every day.

TOPICS
macOS

Views

183

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 03, 2023 Dec 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have the same configuration as you, although the MBP has more memory (but that shouldn't make any difference), and I'm not seeing any display lag when using either version of Lightroom. How have you connected the Studio Display, directly to one of the TB4 ports on the MBP, or via a hub/dock station?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 03, 2023 Dec 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Directly to the Mac. No docking station. Using Apple's TB4 cable.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 05, 2023 Dec 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, I can't think of anything that could be causing that. I had thought that maybe the delay was caused by the images being downloaded from the cloud (assuming you are using the Lightroom desktop app, not Lightroom Classic), but that can't be the case if the problem doesn't exist when using the MBP's screen.

 

Unlikely, but maybe there's a problem with the cable? Do you have another that you could try?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 14, 2023 Dec 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

So I will say this: setting "Use Graphics Processor" to "Off" under Preferences seems to have fixed my issue. You'd think having it on would help performance, but apparently that's not the case. Hope that helps anyone else experiencing this.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines