Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Problème avec Lightroom 4.3 - M1 Mac running macOS Big Sur

New Here ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Je viens d'installer LR CC sur mon nouveau MAC M1 Big Sur (transfer de licence depuis mon ancienne machine). Je n'arrive pas à importer de photo (bouton + Ajouter des photos est grisé).

Je ne vois vraiment pas d'où ça peut venir.

Dans la gestion du compte il me dit qu'il ne peut se connecter au réseau mais je peux cliquer sur gérer les comptes et voir mon compte sur Internet.

Je peux travailler sur iPad LR sur le même compte, mais les photos ne sont pas visibles sur le Mac.

Merci de m'aider

 

 

{Thread title edited by moderator}

TOPICS
Import and share

Views

81

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 12, 2021 Jul 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

We're sorry about the trouble with Lightroom. Would you mind telling us the exact macOS version you're working on? Have you tried signing out of the Creative Cloud desktop app & signing back in to check if that helps? If not, please try that & let us know how it goes.

 

You can also check out: https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-desktop-cloudbased/lightroom-desktop-add-phot...

 

Regards,

Nikunj

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 13, 2021 Jul 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes I tried, no difference

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 23, 2021 Jul 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am running Mac OS 11.4 (BigSur) on a MacBook Air M1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 23, 2021 Jul 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the info! Please check if Lightroom has the necessary permissions on your Mac using the steps mentioned below:

1. Go to the System Preferences for your Mac, then Security and Privacy, then select the Privacy tab.

2. Then select Accessibility from the list to the left & check if Photoshop is added to the list with a check mark in front of it.

3. If Photoshop is not a part of the list, please add it by unlocking the window first using the lock at the bottom left, then clicking the + icon & navigating to the Applications folder.

4. Also, grant permissions to Photoshop under Full disk access located in the same list as Accessibility.

5. Once done, restart the Mac & check if it helps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 23, 2021 Jul 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I did all that but no improvement.

Is there a specific disk format Adobe CC is expecting?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines