Noise reduction doesn’t apply when exporting

New Here ,
Jul 02, 2020 Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi! 
I get a noisy image after export, although every noise reduction slider yet color noise are applied and the image looks crystal clear.  
I've tried out several export settings, color spaces too, but it didn't solve my problem. 
I put a comparison bellow. 

IOS, Lightroom mobile, v. 5.3.1 53B120, Premium. 

p.s.: I put noise reduction sliders all the way up to make this comparison more clear. 
Lightroom AppLightroom App

 

Exported imageExported image

 

 

TOPICS
Bug, iOS, Problem or error

Views

251

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Employee , Aug 18, 2020 Aug 18, 2020
Hi, Please try the latest 5.4 release out and let us know if it solves the problem. Thanks, Ignacio

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Jul 15, 2020 Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just raised exactly the same problem. Applied the same edits in the app and on the desktop and see exactly the same results as you above. 

Have you had any response to your post?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 18, 2020 Aug 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Please try the latest 5.4 release out and let us know if it solves the problem.

Thanks,
Ignacio

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 22, 2020 Aug 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The bug still exists in the latest version. 

this is destroying my workflow and is having a serious impact on the quality I can deliver to clients. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 25, 2020 Aug 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same here, since months. Its so nerve- wrackling. I just work with my ipad and the noise reduction function is horrible... 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 08, 2020 Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The silence on this from Adobe is shocking. I would recommend looking at Affinty and moving your post processing work to that if this isn't fixed soon. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 08, 2020 Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please confirm which version you are on, this should be fixed in 5.4.2.

thanks,
Ignacio

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 08, 2020 Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

F999B745-08A2-4B28-BCAD-D9A5A4D721AA.pngfirst screen shot is a screen grab from within the app

 

B2B473A9-9E03-46E2-8545-A031595DE8EC.png

Second screen shot is post exporting (jpeg, 100% quality, Largest Available Dimensions 

 

1ED4D024-37A2-4801-8CC1-C7294C6086F6.png

Default Sharpening Value

 

3B680FC9-9A9D-48CA-9996-EED676FB7B2F.png

Default Noise Reduction value, no masking. 


I'm using 5.4.2 25D6E5 on both an iPad Pro 2020 and IPhone XR. Screen shots from iPhone as I don't have my iPads with me right now. 

 

below are some further examples of the bug along with screenshots of the noise and sharpening values of the image. These haven't been altered from the default when importing a new image. Also, the image was shot at ISO 320 so I appreciate there is some noise inherent in the image to start with. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines