Highlighted

Color Shift to Magenta Upon Export and Exit from Full View

New Here ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When editing, all colors look to be normal but as soon as I exit the full size view of the photo, the thumbnail/preview shown below turns magenta but changes back to normal when going back in to the full view. (See previews strip at bottom of the first screenshot below for example. Those not magenta have not been edited.) The magenta color shift also happens upon export. (See second screenshot below.) I had not experienced this prior to the most recent Lightroom CC update.

Screen Shot 2020-06-22 at 7.36.27 PM.pngScreen Shot 2020-06-22 at 7.37.44 PM.png

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

106

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Color Shift to Magenta Upon Export and Exit from Full View

New Here ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When editing, all colors look to be normal but as soon as I exit the full size view of the photo, the thumbnail/preview shown below turns magenta but changes back to normal when going back in to the full view. (See previews strip at bottom of the first screenshot below for example. Those not magenta have not been edited.) The magenta color shift also happens upon export. (See second screenshot below.) I had not experienced this prior to the most recent Lightroom CC update.

Screen Shot 2020-06-22 at 7.36.27 PM.pngScreen Shot 2020-06-22 at 7.37.44 PM.png

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

107

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 22, 2020 0
New Here ,
Jun 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Uninstalled 3.3 and reinstalled 3.2.1 and it seems to have fixed it!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 22, 2020 0
New Here ,
Jun 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I have the same issue and reported on the forum topics below.
When exporting Nikon Z 6 files I have the same magenta cast, when exporting old Canon EOS M5 files the lens corrections are not exported.

 

Schermafbeelding 2020-06-22 om 21.05.54.jpg

 

Schermafbeelding 2020-06-22 om 21.06.14.jpg

 

 

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-destkop-magenta-cast-on-export-niko...

 

and

 

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lens-corrections-not-visible-in-thumbnails-af...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 23, 2020 0
New Here ,
Jun 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

SC.png

This is happening to me too, I also had to revert my LR back to the previous version in order for my edits looking like how I edited them. My photo isnt turning Magenta though, it is turning skin color extremely orange and the photo very dark.

When I edit it looks normal and when I export and preview to export it looks awful.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 23, 2020 0
New Here ,
Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have been testing a bit more to see if I can pinpoint the problem. And I could!

 

I noticed unedited photos were not having this issue.

I went to the new versions feature and selected the original version to reset my edits.

This even putted the profile to the camera setting while it was imported with adobe color before (I was playing around with that new feature now and now it is set to camera default).

Now when I export the photo all looks fine in Lightroom 3.3.

 

After selecting the original version once on a photo I can do any edit I want, it continues to work without an issue.

 

Conclusion go back to the original version for any edited photo you have this issue with.

 

This should help fixing the bug in Lightroom.

 

Update: Once I make any change to the white balance the problem returns.
And only resetting the white balance doesn't fix the problem, you need to go back to the original version to get rid of it for that photo.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 24, 2020 0
New Here ,
Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes! I shoot Nikon, but my friend shoots Canon and hers are also orange and darker. She also reinstalled 3.2.1 and has been able to get the correct edits on her exports. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 24, 2020 0