Highlighted

Import from EOS R fails in Lightroom 3.2.1 on macOS 10.15.4

New Here ,
May 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am using Lightroom 3.2.1 on Mac OS 10.15.4. When I connect my EOS R (lates firmware), Lightroom finds "Canon EOS R", but when I select the device, Lightroom prompts something like "Selected source does not contain any images. If you are importing from a mobile phone, make sure it is unlocked." I am sure that the SD card in the camera contains images. computer symbol is visible in the screen while connected.

What goes wrong?

TOPICS
Import and share, Mac, Problem or error

Views

420

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Import from EOS R fails in Lightroom 3.2.1 on macOS 10.15.4

New Here ,
May 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am using Lightroom 3.2.1 on Mac OS 10.15.4. When I connect my EOS R (lates firmware), Lightroom finds "Canon EOS R", but when I select the device, Lightroom prompts something like "Selected source does not contain any images. If you are importing from a mobile phone, make sure it is unlocked." I am sure that the SD card in the camera contains images. computer symbol is visible in the screen while connected.

What goes wrong?

TOPICS
Import and share, Mac, Problem or error

Views

421

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 26, 2020 0
Adobe Employee ,
May 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry that you cannot import images from Canon EOS R into Lightroom 3.2.1 on macOS 10.15.4.

 

This is a known issue in Lightroom and we are working towards a fix. See https://helpx.adobe.com/lightroom-cc/kb/known-issues.html#Importingphotosorvideos

Available workaround is is to do one of the following:

  • Unplug the camera and plug it back.
  • Restart Lightroom.
  • Use browser to import photos from the camera. 

 

Let us know how it goes.

 

Thanks,

Akash

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 26, 2020 1
New Here ,
May 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi folks,

 

both unplugging the camera and restarting Lightroom does not work for me. Not sure what "use browser" means - I do import my photos via SD card reader in my Mac...

 

Hope the fix will be there soon, workaround is a little annoying.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 30, 2020 0
New Here ,
Jun 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

unfortunately no fix with latest update Lightroom 3.3... is there a scheduled date when it will be fixed?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 24, 2020 0