Highlighted

Lightroom CC initial sync goes trough and yet never terminates

New Here ,
Mar 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am using Lightroom CC 3.2 under macOS Catalina 10.15.3. I have a large collection of about 15000 photos, mostly RAW, some uploaded from Lightroom Classic (therefore missing the original inn the cloud), some virtuals copies created in LR Classic, some duplicates created from LR CC. So the collection is a bit messy.

 

Yet, everything works fine on one of my Macs, and my iPhone, on my iPad, but on another Mac, doing a fresh install of LR CC, synchronization apparently goes through (filtering all photos by "Syncing status" returns zero result), but the spinning wheel on the cloud icon is still there and sync apparetnly never stops. I have deleted the LR CC library and cache files in ~/Library/Caches, rebooted and started from scratch but I still have the same issue.

 

It seems that some "invisible" assets are still synchronizing in the background but how can I debug this? The diagnostic journal show entries like the ones below. Any idea?

 

IMG_49561EAF5830-1.jpeg

Topics

Creative Cloud, File sync

Views

141

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom CC initial sync goes trough and yet never terminates

New Here ,
Mar 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am using Lightroom CC 3.2 under macOS Catalina 10.15.3. I have a large collection of about 15000 photos, mostly RAW, some uploaded from Lightroom Classic (therefore missing the original inn the cloud), some virtuals copies created in LR Classic, some duplicates created from LR CC. So the collection is a bit messy.

 

Yet, everything works fine on one of my Macs, and my iPhone, on my iPad, but on another Mac, doing a fresh install of LR CC, synchronization apparently goes through (filtering all photos by "Syncing status" returns zero result), but the spinning wheel on the cloud icon is still there and sync apparetnly never stops. I have deleted the LR CC library and cache files in ~/Library/Caches, rebooted and started from scratch but I still have the same issue.

 

It seems that some "invisible" assets are still synchronizing in the background but how can I debug this? The diagnostic journal show entries like the ones below. Any idea?

 

IMG_49561EAF5830-1.jpeg

Topics

Creative Cloud, File sync

Views

142

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Have something to add?

Join the conversation