Highlighted

Photos Imported into Lightroom Classic Cocked

New Here ,
Dec 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Some but not all of my photos imported into Lightroom Classic are cocked at an angle.  I am importing Canon .cr2 files from my 5D Mk III.  My computer is running 64 bit Windows 10 latest updates.  Sometimes I can remove the photos from Lightroom and re-import and the photos will be straightened out.  Other times - not. Are there any suggestions for correcting this error?

Adobe Community Professional
Correct answer by WobertC | Adobe Community Professional

Two things to try-

1. In the Develop Module- Select a raw file from the  5D and go- Menu>Develop>Set Default Settings and [Restore Adobe Default Settings]

ScreenShot591.jpg

2. In your Import Dialog- Remove any Preset from [Develop Settings:]

ScreenShot592.jpg

Then test you Import procedure again.

Topics

Bug, Import and share, Problem or error, Windows

Views

102

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Photos Imported into Lightroom Classic Cocked

New Here ,
Dec 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Some but not all of my photos imported into Lightroom Classic are cocked at an angle.  I am importing Canon .cr2 files from my 5D Mk III.  My computer is running 64 bit Windows 10 latest updates.  Sometimes I can remove the photos from Lightroom and re-import and the photos will be straightened out.  Other times - not. Are there any suggestions for correcting this error?

Adobe Community Professional
Correct answer by WobertC | Adobe Community Professional

Two things to try-

1. In the Develop Module- Select a raw file from the  5D and go- Menu>Develop>Set Default Settings and [Restore Adobe Default Settings]

ScreenShot591.jpg

2. In your Import Dialog- Remove any Preset from [Develop Settings:]

ScreenShot592.jpg

Then test you Import procedure again.

Topics

Bug, Import and share, Problem or error, Windows

Views

103

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Dec 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can  you post a screen shot of the import dialog screen? Are you on Windows or Mac? Which OS are you running?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Dec 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Two things to try-

1. In the Develop Module- Select a raw file from the  5D and go- Menu>Develop>Set Default Settings and [Restore Adobe Default Settings]

ScreenShot591.jpg

2. In your Import Dialog- Remove any Preset from [Develop Settings:]

ScreenShot592.jpg

Then test you Import procedure again.

Regards. My System: Lr-Classic 9.4, Lightroom 3.4, Photoshop 2020 (21.2.1), Nikon DSLR, Windows-10.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Dec 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks WobertC, Those suggestions seem to work.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...