Highlighted

problem with operation between Lightroom & Photoshop

New Here ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello

I've problems with the working between lightroom and photoshop for a while and I can't fix it.

 

When I edit photos in LR and send a picture to Photoshop for an edit, the picture returns neatly and is in my catalog.

But when I restart LR the day after, this picture is gone.

The pictures i've edited in photoshop are no longer displayed in Lightroom.

I usually found the pictures by looking for the relevant folder in the library module an then synchronizing it. But now this also no longer works.

 

Moreover I sometimes lose my selection tools such as flags and color labels, but not always.

 

I also created a new catalog and saved it on the computer. Unfortunately, I now have the same problems with the new catalog.

 

Does anyone have an idea how i can fix this please?

TOPICS
Mac, Problem or error

Views

39

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

problem with operation between Lightroom & Photoshop

New Here ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello

I've problems with the working between lightroom and photoshop for a while and I can't fix it.

 

When I edit photos in LR and send a picture to Photoshop for an edit, the picture returns neatly and is in my catalog.

But when I restart LR the day after, this picture is gone.

The pictures i've edited in photoshop are no longer displayed in Lightroom.

I usually found the pictures by looking for the relevant folder in the library module an then synchronizing it. But now this also no longer works.

 

Moreover I sometimes lose my selection tools such as flags and color labels, but not always.

 

I also created a new catalog and saved it on the computer. Unfortunately, I now have the same problems with the new catalog.

 

Does anyone have an idea how i can fix this please?

TOPICS
Mac, Problem or error

Views

40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I assume this is Lightroom Classic (or an older version), not Lightroom (cloud)? Sounds like maybe you do not always open the latest catalog. Check that in the Lightroom preferences.

-- Johan W. Elzenga, http://www.johanfoto.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 08, 2020 0