Highlighted

Reporting lens correction bug with LR v3.3

Community Beginner ,
Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

There seems to be a bug with the latest version 3.3 regarding lens correction. Lens correction is applied correctly in LR while editing, however all exports (from RAW to JPG) do not include lens correction. I have attempted this on a number of my own files as well as other users with various cameras and lenses. I can also confirm that files I exported a few months ago did include lens correction, however those same files when exported now do not.

I found a few threads in other locations detailing this same issue. One was accidentally posted on the LR Classic page: 
https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/lens-correction-not-exporting-with-image-file/m-p/1...

A second from a third party website hinted at the possibility of a bug:
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-cc-3-3-lens-corrections-missing-on-...

I reinstalled LR v3.2.1, and sure enough all files are now exporting correctly with no other changes made.

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

101

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Reporting lens correction bug with LR v3.3

Community Beginner ,
Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

There seems to be a bug with the latest version 3.3 regarding lens correction. Lens correction is applied correctly in LR while editing, however all exports (from RAW to JPG) do not include lens correction. I have attempted this on a number of my own files as well as other users with various cameras and lenses. I can also confirm that files I exported a few months ago did include lens correction, however those same files when exported now do not.

I found a few threads in other locations detailing this same issue. One was accidentally posted on the LR Classic page: 
https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/lens-correction-not-exporting-with-image-file/m-p/1...

A second from a third party website hinted at the possibility of a bug:
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-cc-3-3-lens-corrections-missing-on-...

I reinstalled LR v3.2.1, and sure enough all files are now exporting correctly with no other changes made.

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

102

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 16, 2020 2
New Here ,
Aug 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for investigating this.  I've had the same problem, so I reinstalled LR v3.2.1 and it fixed this issue of lens correction not applying when exporting to jpg.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 18, 2020 1