Highlighted

Uploaded Fonts not displaying correctly

New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I've uploaded a font to make my site web safe, it was working for awhile but the problem is it has started displaying incorrectly in muse. it previews fine but looks completely different in design mode where the fonts display wrong, as you can imagine it makes it difficult to make design changes.

When I go into the font menu it says it's the correct font

Has anybody got a fix for this?Example.jpg

Excuse me, I didn’t see your last post. Therefore I asked for the font file!

What I did (Muse 2017.0.4.8, macOS 10.12.6, Latest Safari):

  • Opened your .muse file. The Typekit fonts (Freight Big Pro) were activated „on the fly“. But of course „Druk Medium was missing.
  • Installed the .TTF font file into my system.
  • In Muse, I opened the font menu and chose „Add Webfont …“ and went to the section „Self Hosted“.
  • There, I clicked on „Add Font“.
  • A dialog appears, onto which I dragged the .eot, .svg and .woff files.
  • After leaving the dialog, your Muse document refreshed instantly and fonts where ok (the captions at least, I didn’t check other text elements).
  • I previewed the site and exported it as HTML ­­–> seems to work fine (although a „missing font“ alert appeared!
  • I published the site on Businesscatalyst –> seems to be fine (although a „missing font“ alert appeared!

Here the link for you to control: http://font-test01.businesscatalyst.com/

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Uploaded Fonts not displaying correctly

New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I've uploaded a font to make my site web safe, it was working for awhile but the problem is it has started displaying incorrectly in muse. it previews fine but looks completely different in design mode where the fonts display wrong, as you can imagine it makes it difficult to make design changes.

When I go into the font menu it says it's the correct font

Has anybody got a fix for this?Example.jpg

Excuse me, I didn’t see your last post. Therefore I asked for the font file!

What I did (Muse 2017.0.4.8, macOS 10.12.6, Latest Safari):

  • Opened your .muse file. The Typekit fonts (Freight Big Pro) were activated „on the fly“. But of course „Druk Medium was missing.
  • Installed the .TTF font file into my system.
  • In Muse, I opened the font menu and chose „Add Webfont …“ and went to the section „Self Hosted“.
  • There, I clicked on „Add Font“.
  • A dialog appears, onto which I dragged the .eot, .svg and .woff files.
  • After leaving the dialog, your Muse document refreshed instantly and fonts where ok (the captions at least, I didn’t check other text elements).
  • I previewed the site and exported it as HTML ­­–> seems to work fine (although a „missing font“ alert appeared!
  • I published the site on Businesscatalyst –> seems to be fine (although a „missing font“ alert appeared!

Here the link for you to control: http://font-test01.businesscatalyst.com/

Views

1.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 28, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Please Provide a .muse File to Help Us Fixing Your Issue!

This is the latest advice from Günter Heißenbüttel.

Please follow this or tell us more about which font you used.

Some fonts on typekit behave not as expected.

Best Regards,

Uwe

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the advice.

The font i'm using is called Druk which I converted to a webfont.

All the files are here

WeTransfer

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
LEGEND ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

If you select the font, what is selected in the font menu, and how is it displayed?

If the font name is displayed within square brackets like this „[MySuperFont]“ and the text, using this font, is highlighted in orange, the font is simply missing (not installed, not activated).

Screen.jpg

(Attention: In the special case, you see in the screenshot, I am dealing with a missing system font, which will be converted to an image. Therefore the image icon in front of the font name.)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 1
New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

The font name displays correctly but it does look like a missing font, it even looks wrong in the menu now as you can see (Druk medium) its just weird that it uploads just fine and the preview is fine too

Screen Shot 2017-07-28 at 11.50.13.png

Screen Shot 2017-07-28 at 11.49.27.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
LEGEND ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I assume, this is a self hosted font, not an Edge or Typekit font, correct?

Would you mind, to send me the font files (.woff, .eot, svg, ttf) via private message? (-> Click on my avatar top left of this post and click the button „Message“.

I’ll delete the font files, as soon as I had a look at them.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Done. Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
LEGEND ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Excuse me, I didn’t see your last post. Therefore I asked for the font file!

What I did (Muse 2017.0.4.8, macOS 10.12.6, Latest Safari):

  • Opened your .muse file. The Typekit fonts (Freight Big Pro) were activated „on the fly“. But of course „Druk Medium was missing.
  • Installed the .TTF font file into my system.
  • In Muse, I opened the font menu and chose „Add Webfont …“ and went to the section „Self Hosted“.
  • There, I clicked on „Add Font“.
  • A dialog appears, onto which I dragged the .eot, .svg and .woff files.
  • After leaving the dialog, your Muse document refreshed instantly and fonts where ok (the captions at least, I didn’t check other text elements).
  • I previewed the site and exported it as HTML ­­–> seems to work fine (although a „missing font“ alert appeared!
  • I published the site on Businesscatalyst –> seems to be fine (although a „missing font“ alert appeared!

Here the link for you to control: http://font-test01.businesscatalyst.com/

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
LEGEND ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

To install the web font, use this menu:

screen.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 1
New Here ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, after deleting the font from my computer and reinstalling seemed to have sorted the problem, I think it was just having trouble reading the font for some reason. Thanks for all your help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0
LEGEND ,
Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I hope, you nailed it! Good luck!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 28, 2017 0