• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

Brush preview shows white rectangle

Participant ,
Dec 03, 2023 Dec 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Brush preview shows white rectangle with brush incon while painting. It happens only sometimes. After releasing pen/mouse click the brush preview goes back to normal.

The white flash on dark background is very distracting.

Adobe Photoshop Version: 25.4.0 20231129.m.2417 b56cd5f x64

20231203_084643_761_Photoshop_0000_Layer-2b.png

TOPICS
Desktop-Windows

Views

88

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 21, 2023 Dec 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Still happening in 25.4.0.2434

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 22, 2023 Dec 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@DiodorS flashing on screen sounds like a GPU issue - go to Photoshop Settings/Technology Preview and check "Disable Native Canvas" and relaunch PS. Any better?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Dec 22, 2023 Dec 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

@kevin stohlmeyer It's not "simply" flashing - a paintbrush icon is rendered on a white background instead of brush previews - see the screenshot. Is being persistently displayed as long as the mouse button/pen is pressed down.

 

Does "native canvas" setting have any affect on rendering the UI?

 

This issue is not present in non-beta release (25.3.1.241), even with native canvas support enabled. I'm using NVIDIA GeForce RTX 3080 with NVIDIA 546.17 driver (31.0.15.4617). I will also try updating to 546.33.

 

It's not easy to reproduce, as it happens quite randomly. I'll let you know if any of the solutions helped.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines