Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


P: Black image from 3d spherical panorama

4 Votes
Explorer ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Black image from 3d spherical panorama

Bug Acknowledged
TOPICS
macOS, Windows

Views

36

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Dec 12, 2019 Dec 12, 2019
Greetings, Thank you for reporting the issue and I apologize it took this long. I was able to reproduce this issue by using a localized Spanish language in Photoshop. I have filed the issue for our development team. The workaround might be to use English in Photoshop if possible, if I find an easier workaround I will post here.

Votes

Translate

Translate
33 Comments
New Here ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Simone,
I am sorry to say I was not able to reproduce the issue you and the others in https://community.adobe.com/t5/Photoshop/Black-image-from-3d-spherical-panorama/m-p/10732569#M277499 are seeing.  

Howevever, I have seen similar behavior before to this.  Can you please try enabling Preferences -> Performance -> Legacy Compositing and let us know if that resolves the issue?  We appreciate your help on the matter.  Thank you.

Sincerely,
Andrew

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Andrew,
thank you so much for your reply.
Is this the option that you said? I don't sure because in Italian the translate is a little bit different.
If yes, I've activated it, restarted PS CC 2020 v  21.0.1 but nothing is changed, always black image when I try to do a 3d spherical panorama with "New Panorama Layer from Selected Layer(s)..."
Thank you in advance for your support!
Simone



Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

That is the one!  I'm sorry to hear it didn't help.  We do have another engineer looking this.  Thank you for your understanding and patience.
Sincerely,
Andrew

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks anyway Andrew for your help.
I look forward to hear good news from the other engineer.
Regards and good work,
Simone

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It may help if we could see yourPhotoshop System Info. Launch Photoshop, and select Help > System Info...and copy/paste the text in a reply.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 12, 2019 Nov 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Dear Jeffrey,

thanks for your reply, I write my Photoshop System Info in my starting message here.  If you need it again I can repost it.

Thank you in advance,
Simone

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone.

Any news about this? Is possible to downgrade to CC2019 meanwhile? It's worrying the issue isn't fixed yet

Rutilio

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Rutilio,
at now nothing is changed, always black image and no others feedback has been given from the Adobe engineers. I hope that they are working on that.
I confirm that you can use the CC2019 meanwhile, but sure this is not a solution.
I hope soon any good news from the Adobe team.
Regards,
Simone

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Rooti, here is how to install a previous version: https://helpx.adobe.com/download-install/using/install-previous-version.html

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Noticed the same problem on three different PCs:
Intel i7 6700HQ + nVidia 960m (GPU1)
Intel i7 10710U + nVidia GTX 1650 Max Q (GPU1)
AMD Ryzen 5 2600 + nVidia GTX 1050 Ti (GPU0)

All of them have 16 GB of RAM and 4 GB of VRAM each
Luckily the workaround (import....) works.
All of them have the latest version of PS (updated by CC app) and the latest stable Windows Build.
Also, nVidia drivers are updated.

Lorenzo

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is interesting Lorenzo, in my case Ryzen 2600X + nVidia GT 1030 (2Gb). At now the people that had these problems are increasing, so we hope soon in a resolutive fix by Adobe.
Simone

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 04, 2019 Dec 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Does restoring Preferences make it work?

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 04, 2019 Dec 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

all of the three systems are for production.
One of them is actually a "backup", so I'll try on it as soon as I have time

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 04, 2019 Dec 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I tried it unsuccessfully, at least on my end.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 05, 2019 Dec 05, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Me too. I've tried it, but unsuccessfully.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 10, 2019 Dec 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone!

Photoshop 21.0.2 updated, nothing is changed!!

Any news about this?

Speaking of it on the web, an user has had our same problem but now he has solved. The problem was in the side of Adobe, I report textually here: "hi after 3 hrs chat with Adobe and ... check check check .... it was not my system iOS ... it was in my Creative cloud account. The problem was on iMac and MacBook Pro the same... after Some days i saw it was solved.... now Tu works fine". In my case the OS is W10, but I think that nothing change.

An help for all us from the Adobe staff please?

Thank you in advance,
Simone

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have exactly the same issue in my french photoshop.I'm working with the latest update (21.0.2) and it's impossible to complete my work.
I'm starting to be slightly upset, let's say discovering I'm not the only one is a little less frustating!



And the Legacy Compositing hasn't changed anything


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Greetings,

Thank you for reporting the issue and I apologize it took this long.

I was able to reproduce this issue by using a localized Spanish language in Photoshop. I have filed the issue for our development team.

The workaround might be to use English in Photoshop if possible, if I find an easier workaround I will post here.

 


Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Daniel Presedo, thanks for reply

Effectively it works changing the language, I've just treid it. It's not a solution but it helps a bit

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 13, 2019 Dec 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Work for me from French to English, well done !
Hope you'll find an easier workaoround but at least I can complete my work!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 13, 2019 Dec 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Great Daniel!
Work for me from Italian to English, good!
So at now this is a BUG with Spanish/French/Italian language of Photoshop.
At now surely it's a solution, but me too I hope in an easier workaoround, infact it's ok for me to use the English version, but I can't because i'Ve made too much actions that recall in my case italian names, so these fail when I launch them in EN version. But in meantime, thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 22, 2020 Jan 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, today I've had a new Photoshop update, version 21.0.3. I hoped in some change in this aspect, but nothing change. EN version is OK, IT version in my case, but I imagine the same also for FR and ES version, nothing is changed. Always black image from 3d spherical panorama with "New Panorama Layer from Selected Layer(s)".
The problem has been opened two months ago and a months ago this problem has been detected from the Adobe's team. I don't do your work, but according to me is only a trivial translation error that generates this problem. Does it really need so long time to be fixed? I wish you the best, thank you in advance!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 22, 2020 Jan 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nothing has changed for me neither.
Still have to switch from FR to EN when I need to work in 3D spherical... 
So haughtily towards non-english speakers

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 09, 2020 Feb 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I did not help !!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 09, 2020 Feb 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue with CZ CC2020 the latest version

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines