P: Brush Angle Jitter: Direction problem when using Rotate Canvas view

1 Vote
Community Beginner ,
Jul 13, 2011 Jul 13, 2011

Copy link to clipboard

Copied

(Photoshop CS5 Extended, MAC OSX)

When using the brush tool(with angle jitter set to Direction), an error pops up when also rotating view. As long as the canvas is at its default orientation, the brush paints along its path appropriately. If I've rotated the view, however, each instance of the brush's preset/tip does not adjust for the new orientation of the canvas.

eg:

if the brush's preset looks like this (a small horizontal dash):

-

when painting as I've described, it should follow a straight line like this (and does, as long as I have not used the Rotate View tool):

------------------------

however, if Rotate View is used to rotate the canvas by 90 degrees, it instead paints like this:

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Actual Screenshots:

Brush Presets:

Image is not available



Brush Options:

Image is not available



Painting @ 0 degree rotation

Image is not available



Rotate 90 degrees

Image is not available



draw

Image is not available



Rotate to 139 degrees

Image is not available



draw

Image is not available

Bug Acknowledged
TOPICS
macOS

Views

73

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
4 Comments
Adobe Employee ,
Jul 13, 2011 Jul 13, 2011

Copy link to clipboard

Copied

What version of Photoshop CS5 do you have? Are you up to date? http://adobe.ly/PS-Up-To-Date

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 13, 2011 Jul 13, 2011

Copy link to clipboard

Copied

I believe so (ran update this morning...) currently: Version 12.1 x64

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jul 13, 2011 Jul 13, 2011

Copy link to clipboard

Copied

Yup. That's the latest and greatest. Looks like QE was able to repro the behavior and we've logged a problem report for investigation. Thanks!

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 13, 2011 Jul 13, 2011

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Thanks! Hope y'all can find a fix!

Votes

Translate

Translate

Report

Report