P: Layer styles using advanced blending options don't work after restart/reload in CC 2014.1

1 Vote
LEGEND ,
Sep 28, 2014 Sep 28, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I've run into a problem with Layer Styles in CC 2014.1.0 running on Mac Mavericks.

I place a new layer over a colored, textured background layer. I click the FX button and choose Blending Options. Then I drag the Sliders under the BLEND IF: GREY section until some of the background shows through. Now I go to the Styles panel and click to save the new style. The style works great on new layers until I quit Photoshop. When I do, the style is still in the styles panel, but when I click to add it to the layer, it doesn't show up.

If I save the style out of Photoshop before I quit, and load it back in after, it still doesn't work. Interestingly enough, however, if I take that saved style and load it into Photoshop CS5, it DOES work.

This problem doesn't occur with any other options. Only the Blending Options won't take. If I add Blending options plus drop shadow, the drop shadow still take, but the blending Options won't.

Finally, when I load in styles that were created in CS5 that use the advanced blending options, they work just fine in CC2014.

I have reset my preferences, which deleted all my styles. I started from scratch and it still happens.

Thanks for any insight!

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

125

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Jun 15, 2015 Jun 15, 2015
This should be fixed in the Photoshop CC (2015) update.

Votes

Translate

Translate
5 Comments
LEGEND ,
Oct 27, 2014 Oct 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

I am bumping this up since I have had no response in a month. This problem still exists with most recent 2014.2.1 update. Attaching a screen shot of the settings I'm talking about.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 27, 2014 Oct 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Hi Cranberry, I'm Tranberry. I can repro this and will log a bug. Thanks for reporting.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Oct 27, 2014 Oct 27, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Jun 15, 2015 Jun 15, 2015

Copy link to clipboard

Copied

This should be fixed in the Photoshop CC (2015) update.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 16, 2015 Jun 16, 2015

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Thank you! Looking forward to this fix.

Votes

Translate

Translate

Report

Report