• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

P: When importing 16 bit mode psd into the AI and ID, group with layer mask will not work properly

2 Votes
Community Beginner ,
Mar 24, 2019 Mar 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Everything will be okay in 8 bit mode.
However, when using 16 bit mode, importing psd into the AI and ID, if there is a group of layers inside a transparent background PSD (no solid colour there), group with layer mask will not work properly, especially the opacity function of those layers inside the group. Without layer mask or not, the opacity of the layers inside the group is totally different. It seems, the calculation of the opacity getting error when there is layer mask even it is white with nothing!

I got more detail now: if a group of layers only contains some adjustment layers like solid colour, etc, the problem happens.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

15

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Nov 14, 2019 Nov 14, 2019
This issue should be fixed in the current version, Photoshop 2020 v21.x or later. Let us know if you're still having trouble.

Votes

Translate

Translate
6 Comments
Adobe Employee ,
Mar 25, 2019 Mar 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can you post a sample file that exhibits the behavior? (dropbox/CC files and post a URL)

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Mar 25, 2019 Mar 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Mar 26, 2019 Mar 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I sent you an email. I'm not seeing a rendering difference.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Mar 26, 2019 Mar 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I directly reply in email then, thx~

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Mar 26, 2019 Mar 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Try this: Go to Preferences > Performance... and check "Legacy Compositing" - open the affected file and re-save it and update in AI or ID, does it look correct?

I've asked engineering to look into this.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 14, 2019 Nov 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
This issue should be fixed in the current version, Photoshop 2020 v21.x or later. Let us know if you're still having trouble.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report