• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Sky not being found for replacement

0 Votes
Explorer ,
Oct 27, 2022 Oct 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have been using sky replacement without issue since it was first released, but after upgrading to the latest versions I am getting the message:

'Could not replace the sky because no sky was detected'

At first I thought it might be the image, but have tried other files that have worked before without any problem and am getting the same dialogue. This also seems to affect Lightroom when I ask to create a sky mask.

To repeat, I had no trouble before and files that worked before now return the same fault.

How do I restore the functionality? I would appreciate a very quick resolution as this is a major part of my business.

 

Windows 11. All drivers up to date

Bug Unresolved
TOPICS
Windows

Views

49

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
4 Comments
Adobe Employee ,
Oct 27, 2022 Oct 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Can you share a file you're having trouble with? Post a URL to the file using CC files or dropbox, or something similar to share the file.

 

One other thing to try: If you restore your preferences using this manual method does it work correctly?
https://helpx.adobe.com/photoshop/using/preferences.html#Manually
If that doesn't solve it, you can quit Photoshop and put the Settings folder back.


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Oct 28, 2022 Oct 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I posted this:

--------------------------------

I have been using sky replacement without issue since it was first released, but after upgrading to the latest versions I am getting the message:

'Could not replace the sky because no sky was detected'

At first I thought it might be the image, but have tried other files that have worked before without any problem and am getting the same dialogue. This also seems to affect Lightroom when I ask to create a sky mask. To repeat, I had no trouble before and files that worked before now return the same fault. How do I restore the functionality? I would appreciate a very quick resolution as this is a major part of my business.

 

Windows 11. All drivers up to date

------------------------------

I did receive a reply, which was just the standard 'reset your preferences', which I had already done to no effect. I would have answered that reply, but the system won't let me, hence this duplicate post.

 

As I clearly pointed out, this fault affects ALL images, including ones that worked perfectly before. It also affects images in Lightroom, where the request for a sky mask gives the same response of no sky found.

 

Having tried all the obvious steps (reset preferences, uninstall and reinstall) with no success, I rolled back to Windows 10. Despite the claims of that other wonderful software giant, that didn't work so I had to reinstall the OS. The outcome, though, is that now sky replacement functions.

 

Clearly, there is a Windows 11 conflict and what users really need to know is the mechanism for sky replacement and what might be going wrong [abuse removed by moderator]. If anyone has such an insight, I would be happy to hear it.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 12, 2022 Nov 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Has absolutely no one, in the entire world, had this issue other than me???

 

I cleared the issue and gradually got back to where I was before, including Windows 11. Today I came to replace a sky and, bingo, the same issue: "could not replace the sky because no sky was detected":

Sky-issue.jpg

Any help at all??????

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Nov 12, 2022 Nov 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

 

@AARDVARK7 wrote:
I did receive a reply, which was just the standard 'reset your preferences', which I had already done to no effect. I would have answered that reply, but the system won't let me, hence this duplicate post.

 

I merged your two threads — please post once. When you mark a post as a BUG as you did, the replies are not threaded. They are all replies to the first post, so you may need to scroll up to see the reply window.

 

You received a reply from Senior Product Manager @Jeffrey Tranberry , who asked you to delete Preferences manually so they could be restored and to share a file you are having trouble with. I don't see where you have shared the file that didn't work that it can be tested.

 

 

Jane

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report