• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Can't create a develop preset in new version of Lightroom

Participant ,
Feb 10, 2024 Feb 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

After clicking the + symbol to add a new user develop preset, I get a dialog box that looks like a 'copy settings' box. Next I choose "none' to turn everything off. Then I click "create," expecting to do a series of develop commands like I did in earlier versions. But nothing happens. The dialog box closes and there is no new preset in the list.

 

Previously, after initiating a new preset, I would manually do all of the develop adjustments I wanted and THEN click "create."

 

I'm using LR classic 13.0.1

 

I tried multiple searches on the healp site, getting nothing relevant.

TOPICS
macOS

Views

42

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe
Community Expert ,
Feb 10, 2024 Feb 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You have to set the Develop settings you want in the preset before you click the + sign, not after.

Then you can check the settings you want to include (or uncheck the ones you don't want if Check all is active).

I believe this is the way it has always worked.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines