Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Can't use Vibrance adjustment layer, turnes pink?

Explorer ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm not able to use the Vibrance adjustment. I can create a layer, but the minute I make any change from 0 for Vibrance or Saturation, the image goes pink and stays that way. There's no variance in the pink regardless of setting.

The only way to fix it is to back up in history and discard the vibrance layer.

Any ideas?

Thanks.

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

678

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Can you share a photo of your layers panel with the adjustment layers in place?

Kevin Stohlmeyer Adobe Community Professional/Adobe Certified Instructor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Here it is. Pink overlay happens whenever I change Vib/Sat from 0 to any amount pos/neg. Happens with lots of layers or only one.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Should also mention, happens on any photo I try.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Check your monitor profiles. I've seen this before where the color profile is something off instead of a standard RGB format.

Kevin Stohlmeyer Adobe Community Professional/Adobe Certified Instructor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jun 04, 2021 Jun 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Not sure which one you mean. In Win10, the color profile is the same as always: Dell U2412M Color Profile, D6500. (This is an older Dell XPS 8300 Tower).

In PS, I have the 'color profile' set to my printer, a Canon Pixma 100. I've used that for a while now with no problems.

However, I took it out of the Canon profile and put it into the basic sRGB profile, and you're right, the problem stopped.

Does this mean I can no longer work with images with the Canon profile? PS plus Canon has worked very well for me; I'd hate to have to stop using it.

Maybe a refresh of Canon profiles?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 07, 2021 Jun 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

A Canon profile shouldn't be used for a working color space in Photoshop.

Your printer profile is for your printer and can be utilized by letting your printer handle color instead of Photoshop managing color when printing:

https://helpx.adobe.com/photoshop/using/printing-color-management-photoshop1.html 

Kevin Stohlmeyer Adobe Community Professional/Adobe Certified Instructor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 03, 2021 Sep 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I had this same problem when I added a paper profile ICC to a file when I opened a new document. I had been reading about paper profiles and had downloaded some. could't figure out why older docuements worked fine and the newer ones didn't. After reading some stuff and realizing that this is when the problem started, I went to 

 - Edit Pull down menu

 - select Assign profile 

 - click Working profile (RGB)

Problem solved - hope this helps

Now I choose the paper ICC profiles only in the print setup when I am actually printing

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 03, 2021 Sep 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

hey jim5CE6 thank you soo much for help!

finally my problem solved thanks once again!!..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines