Clipping mask no longer transparent

Community Beginner ,
Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I apply a clipping mask or select and mask, the mask is not transparent and is the solid colour white. It does not export as a transparent png either. If I add a layer beneath it, it behaves as if it's transparent. 

 

As you can see from the two images, in the 1st screenshot the layer mask is white, and in the second the layer mask behaves as it should and shows the layer underneath. 

 

Does anyone know how to fix this? Your help is much appreciated!

 

Screenshot 2022-06-20 at 11.25.14.pngScreenshot 2022-06-20 at 11.25.21.png

 

 

TOPICS
macOS

Views

43

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

I fixed the issue, I had not changed the default artboard layer to be transparent.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I fixed the issue, I had not changed the default artboard layer to be transparent.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When I apply a clipping mask or select and mask, the mask is not transparent and is the solid colour white. It does not export as a transparent png either. If I add a layer beneath it, it behaves as if it's transparent. 

 

As you can see from the two images, in the 1st screenshot the layer mask is white, and in the 2nd the layer mask behaves as it should and shows the layer beneath.  My version of photoshop is 22.5.1

 

Does anyone know how to fix this? Your help is much appreciated!

Screenshot 2022-06-20 at 11.25.14.pngScreenshot 2022-06-20 at 11.25.21.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I fixed the issue, I had not changed the default artboard layer to be transparent.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 20, 2022 Jun 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Please do not crosspost in two forums. I merged your posts for this reason.

 

-- Johan W. Elzenga

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines