Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Create Patterns Adjustment Layer not working

Explorer ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I'm working with Photoshop 2021 and Windows 10.

I created an adjustment layer for patterns.

When the dialog box appeared, I went to Legacy Patterns & More, then to Legacy Patterns, and I selected a pattern from the library.

The preview box in the dialog box shows the correct pattern.

When I click OK, the pattern is a grid not the actual pattern.

I tried other patterns from other libraries and the result is the same.  For example, I went to the patterns within Trees.  The preview shows the trees.  After clicking OK, trees isn't being displayed instead it's a grid.

Can someone help me out?

Thank you in advance.

TOPICS
Windows

Views

41

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Aug 25, 2021 Aug 25, 2021
I suspect your "Scale" setting is very low (mine looks similar if set to 10%) - Try a scale setting of 100%.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Can you post a screen shot or video of what you're seeing? I'm not seeing anything off with Pattern layers.

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Certainly.  This is the best I can do.  In this example, the layer shows the pattern of a tree but the document shows a grid not trees.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I suspect your "Scale" setting is very low (mine looks similar if set to 10%) - Try a scale setting of 100%.

JeffreyTranberry_0-1629920997277.png

 

Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Oh, my goodness. I'll give that a try.  Sometimes a second pair eyes is very helpful. 

Thank you!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 25, 2021 Aug 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

Yes, setting the scale to 100% worked.

 Thank you again. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines