Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


FIX - TIF Thumbnails not displaying properly

Community Beginner ,
Nov 17, 2021 Nov 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I was working on some .tif images and when I saved them with "save as", the associated thumbnails would be odd. This just started happening so I went through step by step to see if I could isolate the problem. It turns out that when I went to save the file in .tif format, the "save as" window asks for the name of the new file, as is normal. But there are boxes that can be checked below the file name, one of which is "Alpha Channels". 

 

Here's what happened...It appears I accidently checked the "Alpha Channels" box located under the file name when I saved the file. The file saved properly but the associated thumbnail was blue with the subject of the file in black. This box remained checked through several file saves.

 

Make sure that the "Alpha Channels" box IS NOT checked when doing a "save as" and the new thumbnail should appear as it should. I've attached a sample file which shows the incorrect thumbnail.

 

I hope this helps anyone experiencing this annoyance.

TOPICS
Windows

Views

44

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation