• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Layer Mask not working, leaves subtle transparent halo 21.0.1

Community Beginner ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

No matter what I do, since I updated to the latest Adobe CC photoshop, layer masks will not remove the content entirely, but leaves a halo tranpsarent effect on artwork. 

 

https://youtu.be/DCpyD_8O0fo

Screen Shot 2019-12-12 at 11.47.57 AM.png

 

Views

798

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Check your brush colour. It is not quite black in that video i.e. RGB 0,0,0

Dave

Votes

Translate

Translate
Adobe
New Here ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm having same issue. I was on hold with tech support for 2 hours and no resolution. He told me I was doing something wrong. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 12, 2019 Dec 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Check your brush colour. It is not quite black in that video i.e. RGB 0,0,0

Dave

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 19, 2023 Jul 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

This solved the problem for me. Even though it looked like my brush was black, it wasn't 100% (RGB 0,0,0) so wasn't hiding 100% of the pixels. I reset my brush to the default black/white swatches and didn't have any more issues.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines