Photoshop 2022 won't open due to 'Missing Components'.

New Here ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ever since I updated PS to 2022 version 23.0, I haven't been able to open it due to 'Some of the components are missing from the application directory. Reinstall application'. I have reinstalled multiple times but it still won't open. I'm on Mac Catalina 10.15.7 and have had no troubles with Illustrator or Premier.

TOPICS
macOS

Views

268

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried resetting Photoshop preferences when starting it?

Have you tried reinstalling Photoshop?

Mine seems to be working fine but I'm on Windows.

 

Marek Mularczyk
Adobe Certified Expert and Instructor

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same problem here EXCEPT I don't even get an 'explaination', just a "There a problem..." window.  I've uninstalled, reinstalled, no luck.  Now I've uninstalled and I'm using PS 22.whatever the last one was.  I'm on Big Sur all the updates including the latest just this morning.  Old 2013 mac Pro...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

https://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/error-application-components-missing-starting.html 


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Might have helped the OP.  Same trouble for me.  I'll attach a couple screenshots:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You are hitting a crash. I'm not seeing any submitted crash reports from you in our system.

 

Please submit all Crash Reports along with your email address: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/submit-crash-reports.html That will tell us what issue you might be hitting.


Senior Product Manager - Customer Advocacy - Digital Imaging

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I've hit the 'Send Report' button a dozen times - is there another Crash Report I should be sending?  

That 1st attachment is what I see.....

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines