Exit
  • Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
  • 한국 커뮤니티
0

photoshop arabirim sütunları her açılışta daralıyor

New Here ,
Mar 17, 2025 Mar 17, 2025

Arabirim sütunları çalışma alanında kayıtlı oldan değişikliği yoksayıyor ve programı her açtığımda sütunlar daralmış olarak karşıma çıkıyordu. Bu nedenle manuel olarak genişletmem gerekiyordu. Ben de bu sinir bozucu bug ı araştırırken topluluktaki bir arkadaşın durumu yaşadığını ve çözüme kavuşturduğunu gördüm. Denedim ve işe yaradı. Hiç bir türkçe kaynak olmamasından dolayı da buraya bilgilendirme yapıyorum. 

"

Sanırım bu hatanın nedenini ve muhtemel çözümünü keşfettim.

Bu sorun, geri yüklenmiş/en büyük olmayan pencere boyutunuz, araç çubuklarının genişletilemeyeceği kadar küçük olduğunda ortaya çıkıyor gibi görünüyor (bkz. ekli görsel). Bu durumda tüm araç çubukları küçültülüyor (profilinizi sıfırlasanız bile). Daha sonra pencereyi büyütüp profilinizi geri yükleyebilirsiniz, ancak bir sonraki Photoshop açılışında, araç çubuklarının küçültülmüş durumunu hatırlıyor gibi görünüyor (tam ekran başlasa bile). Bunu açıklamaya çalışacağım, aynı sorunu yeniden oluşturup oluşturamayacağınızı kontrol edin:

1 - Photoshop'u açın ve 'Çalışma alanını sıfırla' düğmesine (sağ üstte, kapatma düğmesinin altında) tıklayın. Photoshop penceresi küçükse, araç çubuklarının küçülüp küçülmediğini kontrol edin (ekli görselde olduğu gibi).

2 - Pencereyi genişletin ve profilinizi sıfırlayın (araç çubukları olması gerektiği gibi görünmelidir).

3 - Photoshop'u kapatın.

4 - Photoshop'u yeniden açın. Pencere, kapattığınız zamanki boyutuyla açılmalıdır. Şimdi pencereyi tam ekran yapın ve profilinizi tekrar sıfırlayın.

5 - Photoshop'u kapatıp tekrar açın. Şimdi tam ekran modunda kaydedilmiş düzeninizle açılmalıdır!

Bunun sizde de işe yarayıp yaramadığını bana bildirin.

Teşekkürler!"

Link : https://community.adobe.com/t5/photoshop-ecosystem-discussions/panels-are-always-collapsed-upon-laun...

TOPICS
macOS , Windows
43
Translate
Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?