Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


SaveAs script not working after update

New Here ,
Nov 17, 2021 Nov 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone!

 

I use a SaveAs script (written by someone who I no longer work with), to save out images for work.

 

It should save a psd in a certain folder, saving over the psd of the same name that is already in that folder, then save a png in a separate folder, also saving over a png that is already in that folder.  I have been on Catalina and it has been working perfectly.

 

Since updating to Monterey, the script is getting stuck at line 6 (doc.saveAs(saveFile, saveOptions);) and then failing. 

 

I think the issue lies somewhere in the SaveAs (and perhaps the changes around SaveAs and Save As Copy?), because if I delete the image in the folder it's saving to, it works, but if it needs to save over that image, it doesn't work.

 

I have a pretty limited knowledge of scripting so any help would be greatly appreciated!! Script attached as plain text. 

TOPICS
Actions and scripting, macOS

Views

69

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Adobe Community Professional , Nov 18, 2021 Nov 18, 2021
Have you tried enabling "Enable legacy save as" in Preferences/File Handling and restarting?

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional , Nov 18, 2021 Nov 18, 2021

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Nov 18, 2021 Nov 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried enabling "Enable legacy save as" in Preferences/File Handling and restarting?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 18, 2021 Nov 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you!! I had thought this would be the solve but not all users had it as an option - turns out we weren't all running the same version of photoshop (bit embarrassing that we didn't check that first hey!). Thanks for your help 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 18, 2021 Nov 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines