Copy link to clipboard
Copied
I have graduation wishes for hundreds of students. I have to write these messages one by one for each photo, but in terms of size, the top part should be short and the bottom part should be long. Can you help?
Copy link to clipboard
Copied
I edited your html so that your image and more than just one line of text appear in your post.
Jane
Copy link to clipboard
Copied
İREM AKSU NO:582 13/01/2010
HATİCE EYLÜL ŞAHİN:“Seninle geçirdiğimiz her an benim için çok kıymetli. Her zaman motivasyon dolu cümlelerinle bana destek olduğun için, Kerem'le tatlı tartışmalarımız, birlikte gülüp eğlendiğimiz zamanlar, her salı akşamı teknoloji ve tasarım dersi hakkında mesajlaşmalarımız, birlikte Çınar'ı kıskandırdığımız anlar... Asla unutmayacağım ve hayatımda önemli izler bırakan bu anılarda benim dostum olarak yer aldığın için teşekkür ederim. Seni çok seviyorum.”
ÇINAR BAĞCI:“Canım arkadaşım, biricik sırdaşım. Seninle geçen her an, her dakika gözümün önünden geçiyor. Kalem kutu, dönerci, berber ve tanışmamız... Her şey her açıdan benim için çok özel ve bu yazıyı okuduğumda her zaman çok duygulanıyorum. Umarım aramız hiç açılmaz. Canım arkadaşım, bu arada tutku olayını da unuttum zannetme:) Seni çok seviyorum.”
DEFNE DİNÇ:“İrem, iyi ki varsın. Seni çok seviyorum. İyi ki benim arkadaşım oldun ve Gülseren Hocamız bizi birlikte oturttu. Bana birçok konuda yardım ettin ve sana gerçekten çok teşekkür ederim. Seninle çok güzel zamanlarımız oldu. Kendine iyi bak, seni çok seviyorum.”
EFLİN MERT:“Seninle dershane tuvaletinde yaptığımız dedikoduları ve fende seni geçtiğim için sevindiğimde, matematikte çok iyi olduğunu görünce üzüldüğümü unutmayacağım. Ne olurdu bir kere avans versen. Senle çok güzel anılarımız oldu. İyiki annelerimiz iyi anlaşıyorlar. Seni çok seviyorum. Arkadaşım olduğun için teşekkürler.”
ELİFSU YILDIRIM:“İrem, öncelikle iyi ki tanışmışız. Seni ilk gördüğümde dedim ki "Aha, buldum bu kızı." Benim kafadan tanıyıncada harbi öyleymişsin zaten, herkesin yarabandısın. Umarım lisede çok iyi arkadaşlıklar edinirsin. Hem çalışkan hem güzel hem de cana yakın birisisin, bu yüzden şanslıyız. İyiki tanışmışım seninle, kısa sürede arkadaştan çok kardeşim gibi oldun. Tüm sırlarımı seninle paylaştığım için şanslıyım, maalesef ki dört ay sonra ayrılıyoruz. İnşallah lisede senin gibi birini bulabilirim. Bir daha senin gibi kim benim derdimi anlayabilir ki, sizin yeriniz çok ayrı bende. Dedikodularımızı çok özleyeceğim. Umarım istediğin liseye gidebilirsin. Hedefine ulaşman dileğiyle, hoşçakal...”
ŞERİFE TÜTÜNCÜ:“Sen iyi bir arkadaşsın. Seni seviyorum. Başlarda seni hiç sevmiyordum, kafa dengim değilsin diye düşünüyordum ama sonradan anladım ki iyi birisin. İnşallah istediğin liseye gidersin. İstediğin yeri kazanacağını düşünüyorum. Sen ne istersen yapabilecek bir beceriye sahipsin. Kendine iyi bak. Benim değerimi bil. Benim gibi bir arkadaşa sahip olamazsın. Böyle zeki bir arkadaşta bulamazsın.”
GÖRKEM BUĞRA BARIN:“Sevgili arkadaşım İrem, her ne kadar andacında minik adam yazsan da kral adamsın. Sınıftaki en iyi arkadaşlarımdansın, çok konuşup dedikodu yapıyorsun. Sen iyi bir arkadaşsın, kendine iyi bak.”
ELA NUR KÖSE:“Bu sene seni daha iyi tanıdım, İrem. Esprilerinle herkesi güldürüyorsun, umarım hep böyle kalırsın.”
KUZEY TUNALI:“Brezilyalı futbolcu, saçını sever ve lakabı "shakehim boy"dur. Kardeşiyle her zaman yarışır ama genellikle kaybeder ve yardıma ihtiyacım olduğunda her zaman yardım eder. Benim gibi kardeşini geçemediği gibi beni de geçemez. Ayrıca çok akıllı bir insandır.”
HAYAL TOSUNCUK:“Sevgili İrem, sen çok nazik, eğlenceli ve aşırı zeki bir arkadaşsın. Kendimi kötü ve dışlanmış hissettiğimde hep yanımda olduğunu bilmek güzeldi. Sen en yakın arkadaşlarımdan birisin. Mizah anlayışın o kadar güzel ki seninle geçirdiğim her an eğlenceli oluyor. Sabahları çok uykulu olmana rağmen seninle sıra arkadaşı olmak harikaydı. Umuyorum ki konuşmalarımız hiç kesilmez. Seni asla unutmayacağım. Seni çok seviyorum ve seni çok özleyeceğim. Sonuçta YKB’li olmak ayrıcalıktır diyerek yazımı bitiriyorum:)”
ELFİN AŞIK:“Sevgili İrem, çok tatlısın ve beden dersindeki o araba şakasını asla unutmamalısın. Benim olmasa da uyuşan B12 eksikliğimiz tam bir oluyor. Seni çok seviyor ve öpüyorum.”
POYRAZ ALBAYRAK:“İrem, sen benim en uzun süredir arkadaşlarımdan birisin. Beşinci sınıftan beri arkadaşız. Ancak 5. sınıfta uzaktan eğitimden ötürü ancak 6. sınıfta yüz yüze görüşebildik. İlk başlarda pek anlaşamadık ama zamanla daha iyi anlaşmaya başladık. Ardından tam anlaşmaya başladığımızda ise sınıflar karıştı. Aynı sınıfa düşeceğimizi pek düşünmemiştim ama 7. sınıfta tekrar aynı sınıfa denk geldik. Şu an sekizinci sınıftayız ve hala aynı sınıftayız. İyi bir liseye yerleşeceğine inanıyorum, umarım istediğin gibi olur. İrem’e lise hayatında başarılar diliyorum.”
ELİF NAZ AVCI:“Beden derslerinde karnın ağrıdığı için sana masaj yaptığımız ve öğle arasında seni göremediğim için 40 dakika boyunca kardeşini aradığımız zamanı asla unutmayacağım. Umarım hep Kerem’i geçersin."
Copy link to clipboard
Copied
To make the first line larger and bolder than the rest, you should take advantage of the paragraph styles in Photoshop. Define one style for the title, and another style for the paragraphs, so that when you add the text, it can be formatted in two clicks. However, Photoshop text formatting is limited, so the other formatting (the capital letters at the beginning of each paragraph) would have to be applied using manual selection, which would take a lot of time and clicks.
However…if your Creative Cloud subscription includes Adobe InDesign, I would strongly prefer laying out these messages using InDesign. In InDesign, such a large job can be completed much faster and with much more consistency and precision.
In InDesign, you could design the page once with a placeholder frame for the image and a placeholder frame for the text, and make it a Parent Page. You can create any number of new pages from that parent page so that they are already laid out, so all you have to do is add the pictures and text to their placeholders on each page.
InDesign is a multiple-page layout application, so for example if you had 200 students, you could do them all in one InDesign document as one 200-page file.
And finally, two things that will save you the most time: InDesign supports Nested Styles. If the text is not already formatted with the capital letters at the beginning of each paragraph, it is possible to design a style that will apply All Caps formatting to all characters until the first instance of the colon character. This means all formatting could be applied by clicking styles, with no manual text selection needed.
The other thing that will save you time is that InDesign can preserve formatting from Word, and Photoshop cannot. If you already formatted the text in Word, you can easily place the Word file into an InDesign text frame and optionally preserve the Word paragraph and character styles and formatting (or let InDesign styles set the formatting). In Photoshop, you can only paste text into a type layer, and when you do that, formatting from other applications is not preserved, so using only Photoshop for this creates much more work for you.