• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
6

Bottom toolbar only showing a portion of tools - Elements 24

Community Beginner ,
Nov 13, 2023 Nov 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I recently installed PSE 24 and the bottom toolbar has a white portion (which shows fine) and a much larger black portion that extends across the remainder of the screen. I cannot see any tools or photos loaded in this black portion, but if I hover my mouse, it shows things are there and I can click on them (I just can't see it). I have tried rebooting and even reinstalling with no luck in order to get this black bar removed. Any ideas?

 

Stacy

TOPICS
Problem or error

Views

235

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mentor ,
Nov 13, 2023 Nov 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Do what the arrow is pointing to.

2023-11-13_162358.png

2023-11-13_162437.png

You are also missing some stuff at the very top of your screen.   That makes think it's one of two things:   Your video driver is not current.  Your wide monitor is mucking things up   DO THE REST PREFERENCES FIRST. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 13, 2023 Nov 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

You are using an ultra-wide monitor that Elements cannot handle.  Reduce the size of the Elements window and relaunch the program.  The proper user interface should then show up. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mentor ,
Nov 14, 2023 Nov 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I wasn't sure about the extra wide monitor.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 13, 2023 Nov 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

. . .  actually look at this discussion for other suggestions.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 13, 2023 Nov 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @wookiemouse 

 

Thanks for reporting this issue. Can you please help us with the following details so that we can investigate this further?

  1. System type (Desktop/Laptop) and hardware details
  2. OS Details (Please mention the complete OS version)
  3. Monitor Resolution and Scaling
  4. GPU Details
  5. Please change the PSE scaling to 200% from Preferences > Display & Cursors > UI Scale Factor, relaunch the application and see if that resolves the issue. Share a screenshot with us if the issue persists
  6. Change the system scaling to 200% and see if that resolves the issue. Share a screenshot with us if the issue persists.

 

Regards,

Medha

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 14, 2023 Nov 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Medha - here are the details:

System Model HP ENVY All-in-One Desktop 34-c1xxx, Microsoft Windows 11 Home

Processor 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700, 2100 Mhz, 12 Core(s), 20 Logical Processor(s)

34" diagonal WUHD display (5120x2160), scaled at 150% normally

NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU

 

I tried changing PSE scaling to 200% and system scaling to 200% and it has not improved.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 14, 2023 Nov 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I reset the system scaling back to 150%, relaunched again, and now it seems to be working!  Thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines