Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Reconnecting external drive and offline files

Community Beginner ,
Jan 13, 2020 Jan 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

My photos are stored on an external drive which has failed. I have a new nas drive and have restored the files from a back up. I can't find how to reconnect the catalog to the new location. I've followed a variety of suggestions but nothing has worked. If I get to the screen which I think should fix it the option to reconnect drive is greyed out.

I have tried the approach to 'reconnect files' but as you can see from the second screenshot it's only reconnecting about 1% of the photos. It will find one in a folder but not all of them.

A further puzzle is that if I try to reconnect a single image I can't navigate to the folder on the nas drive as the dropdown (thrid image) only shows me local folders & I can't navigate to the external drive, even though it is connected, I can access it through finder and elements is finding a handful of image files. 

 

I'm on a Mac with Elements 14 and 80k photos. 

 

Any thoughts? 

 

 Screen Shot 2020-01-12 at 21.37.35.png

Screen Shot 2020-01-13 at 12.48.28.png

Screen Shot 2020-01-13 at 12.52.42.png

TOPICS
Organizer

Views

165

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 03, 2021 Apr 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Did you ever figure out a solution to this? I'm seeing the same problem. The red "offline" button on every photo, even though the NAS is online and accessible in Finder and every other application I use.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 26, 2021 Jun 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

All of a sudden it worked. Am just moving to a new Mac and the same thing has happened again 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines