Highlighted

Android Phone not detected in import issue - Photoshop Elements 13

Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I use Elements 13 and previously have had no problem in importing photos from my Android V7 phone. Recently, however, when I connect my phone to my laptop  in Elements 13 Organiser and select import frpm camera i get a message saying no device is attached. Can you please help and advise?

{Thread renamed by moderator}

Views

199

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Android Phone not detected in import issue - Photoshop Elements 13

Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I use Elements 13 and previously have had no problem in importing photos from my Android V7 phone. Recently, however, when I connect my phone to my laptop  in Elements 13 Organiser and select import frpm camera i get a message saying no device is attached. Can you please help and advise?

{Thread renamed by moderator}

Views

200

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Moving to Photoshop Elements from Photoshop

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jul 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ernie,

That does not sound good, let's make it right.

Does your computer detect the phone?


Could you try resetting the preferences of Photoshop and let us know if it helps?
Preference file locations for Photoshop Elements and Premiere Elements

Regards,
Sahil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi, Thank you for your message. I clicked the link you sent and under 'Restore default preferences' but still my PS Elements does not recognise my phone. Sonow I don't know what else to do.

Sincerely,

Ernest Munton

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Does Windows Explorer recognize the camera?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

How can I find out if Windows Explorer recognise my camera?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Open Computer (or My Computer on Windows 7) and see if your camera is listed when it's connected.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sertx LATEST
Sep 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am using PhotoShop Elements and Premiere 17 with Windows 10 and I have the same problem.

 

I cannot import photos or videos from my Samsung Note 10. The phone is detected when I try to import "from camera or card reader", but a window appears informing me to wait and everything ends here.
I have also tried to import using the "from files or folders" option and I can even view and select the files and folders on the phone (then the phone is detected and usable from windows 10) but when I press "get media" it does not nothing. The caltalog of Elements Organizer reappears but without taking any action.

 

It seams a bug of Elements 17. Please, solve it asap it is very limitating.

 

REgards

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...