Highlighted

clone tool not working

Explorer ,
Sep 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am using elements 14. clone stamp tool does not work. when I press alt/click, the whole image is moved around as a duplicate layer.  can not reset tool.

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

248

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

clone tool not working

Explorer ,
Sep 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am using elements 14. clone stamp tool does not work. when I press alt/click, the whole image is moved around as a duplicate layer.  can not reset tool.

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

249

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 13, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Sep 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

What do you mean when you say you "can not reset tool."

If you have not yet tried resetting preferences, I suggest you do so (from the Edit>Preferences>General menu):

 

Snap10_2019.09.13_17h40m07s_005_.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 13, 2019 0
Explorer ,
Sep 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have tried to do that but it does no good, nothing changed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 13, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Sep 13, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Then all I can suggest is to do an uninstall/reinstall of the program. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 13, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Sep 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

See if going to the Clone Overlay and checking Clipped works any  better.

 

clo.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 14, 2019 0
Explorer ,
Sep 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I went to clone overlay and checked on clipped. It seemed to work better than before but still a problem. It cloned ok if I unchecked allign but if I checked alline, the tool produced chuncks of unwanted blue color instead of the cloned eye . I was suggested I uninstall elements and reinstall it again. If I do that what happens to all my photographs that are in elements? .

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 14, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Sep 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I think it's working as designed.

 

When you have Aligned checked it follows the source cursor (stays relative) and clones what is under that

so you don"t clone the same source area over and over.

When you click to clone you can see where the source cursor is.

 

When you uncheck aligned then the clone stamp starts at the same source point every time you click to clone, i.e. your eye gets repeated over and over if you use single clicks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 14, 2019 0