Fill selection

New Here ,
Nov 28, 2020 Nov 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have inadvertently messed up my Elements 2018 software.

To elimate something unwanted in a photo, I have always been able to use the lasso to encircle it, then I hit edit/ fill selection/ OK and it would disappear, replaced by the surrounding color/ image.

Now when I hit fill select the area within the lasso is white instead of matching the surrounding color. Obviously I have unwittingly changed some setting.

Can you help me get back to the original capability? I use it often, so I am upset by my mistake.

Thanks very much.

 

TOPICS
Problem or error

Views

49

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

New Here , Nov 28, 2020 Nov 28, 2020
With help from Google, I solved this problem by resetting to default. I had not been set on content aware. Thanks for your help!

Likes

Translate

Translate
New Here ,
Nov 28, 2020 Nov 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

With help from Google, I solved this problem by resetting to default. I had not been set on content aware. Thanks for your help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines