Highlighted

Menu options in Elements 2019 greyed out

New Here ,
Nov 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm having problems seeing menu options such as layers. I've just downloaded Elements 2019 and it's frustrating to find menu options greyed out when you are editing RAW files. Can anyone help with suggestions as to what's wrong?

Adobe Community Professional
Correct answer by Jeff Arola | Adobe Community Professional

A common cause is having the camera raw files open from the camera raw editor in 16 bits/channel.

 

You can either set the camera raw editor to 8 bis/channel at the bottom where it says Depth or after you open the file into the pse editor go to Image>Mode and click 8 bits/channel.

 

Screenshot-(173a).jpg

 

 

 

Screenshot-(174).jpg

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error

Views

188

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Menu options in Elements 2019 greyed out

New Here ,
Nov 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm having problems seeing menu options such as layers. I've just downloaded Elements 2019 and it's frustrating to find menu options greyed out when you are editing RAW files. Can anyone help with suggestions as to what's wrong?

Adobe Community Professional
Correct answer by Jeff Arola | Adobe Community Professional

A common cause is having the camera raw files open from the camera raw editor in 16 bits/channel.

 

You can either set the camera raw editor to 8 bis/channel at the bottom where it says Depth or after you open the file into the pse editor go to Image>Mode and click 8 bits/channel.

 

Screenshot-(173a).jpg

 

 

 

Screenshot-(174).jpg

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error

Views

189

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 16, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Nov 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

A common cause is having the camera raw files open from the camera raw editor in 16 bits/channel.

 

You can either set the camera raw editor to 8 bis/channel at the bottom where it says Depth or after you open the file into the pse editor go to Image>Mode and click 8 bits/channel.

 

Screenshot-(173a).jpg

 

 

 

Screenshot-(174).jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2019 0
New Here ,
Nov 16, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you Jeff that's resolved the issue. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2019 0