Highlighted

Quick "Smart Fix" and other tools do not work - Photoshop Elements 2020 and Max OS X Catalina

New Here ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello - 

 

Anyone else having an issue where in Quick mode, you cannot use any of the tools (Smart Fix, Lighting, Color) on a JPG or RAW file? Expert mode works fine - updated to latest Elements 2020 version and latest OS X Catalina version as well...

 

Kevin

TOPICS
Actions, Bug, Crash or freeze, Mac, Problem or error

Views

337

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Quick "Smart Fix" and other tools do not work - Photoshop Elements 2020 and Max OS X Catalina

New Here ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello - 

 

Anyone else having an issue where in Quick mode, you cannot use any of the tools (Smart Fix, Lighting, Color) on a JPG or RAW file? Expert mode works fine - updated to latest Elements 2020 version and latest OS X Catalina version as well...

 

Kevin

TOPICS
Actions, Bug, Crash or freeze, Mac, Problem or error

Views

338

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Mar 22, 2020 0
New Here ,
May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Could you describe a bit more in detail what you observe? Maybe I have the same problem. I use a german version of PSE2020 on OS Catalina 10.15. Opening in QUICK (SCHNELL in german) mode e.g. Color or Balance the drop-down works, I see the windows, sliders, etc., mouse over a window or a slider also works and shows the expected effect but clicking on e.g. a window closes the drop-down but nothing happens to the picture.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 24, 2020 0
New Here ,
May 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So I think I figured out the issue - whenever I work on my extended monitor (4K resolution ViewSonic), these tools do not allow me to "save" the adjustments.

Whenever I use the built in laptop display, it works without issue.

Have you tried this? Do you get a similar result?

 

This isn't a solution - as I think we'd like to be able to work on higher resolution screens and use the tools properly 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 26, 2020 0
New Here ,
Jun 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes, I think this is also my problem. Today I've used my extended monitor and I've encountered problems with the Quick mode tools. Moving PSE to my laptop monitor solved the problem. I fully agree, I also would prefer to work with PSE on the extended monitor. How can we make Adobe aware of this?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 04, 2020 0