Brush overlay not showing Photoshop 21.2.1

Community Beginner ,
Aug 05, 2020 Aug 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The shortcut Key : Alt+RightMouse+drag resizes the brush but the red overlay/brush preview is missing. I resetted my preferences and also reinstalled photoshop but didnt fix it at all . 

Even photoshop 2019 doesnt show the overlay in my pc .

Photoshop 2018 shows the red overlay without problem.

 

I am currently using the latest version of Photoshop 2020 (v21.2.1)

 

My PC specs:

Windows 10 v2004 

16GB DDR4 Ram

Intel i9-9900k

RTX 2080Ti

1TB Corsair SSD

 

 

TOPICS
Bug, How to, Performance, Problem or error, Windows

Views

1.6K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Aug 05, 2020 Aug 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi

Have you checked that your GPU is been detected by Photoshop in preferences, the shortcut is working fine for me with an RTX2060 Super with studio driver version 442.92, Photoshop version 21.2.1

2020-08-05 09_52_31-Window.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 06, 2020 Aug 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 Yes it detects

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Aug 06, 2020 Aug 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you checked the Brush preview color, it might be set to white

2020-08-06 13_28_23-Window.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 09, 2020 Aug 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

no its set to default red and i also tried changing colors to see f it works but t didnt

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 08, 2020 Oct 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same thing, older specs:

WIN7x64
AMD FX-8350

GTX970

 

Tried an uninstall (and removing settings) and re-install of 21.2.4
Tried Advanced graphics settings off, and on with Basic, Normal and Advanced

Tried changing brush preview colour to something other than red.

 

Nothing worked...

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 02, 2020 Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same problem here. Just checking in to see if someone finds a solution.

Mac OS Big Sur 11.0.1

3.4 GHz Quad-Core Intel Core i5

Radeon Pro 560 4GB

Photoshop 22.0.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 10, 2021 Jan 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same issue here

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 10, 2020 Dec 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In my case i can see the red overlay in liqify filter for example

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 29, 2020 Dec 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same problem. Please help me too if you solve that problem plz. what I do now, All are reset and not work. also, I did all screenshots, and the brush cursor preview is red. but not work. Plz help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 08, 2021 Jan 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Maybe is an update problem because we are several guys with the same issue

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 09, 2021 Jan 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

yep

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 09, 2021 Jan 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I accually have this issu since a few updates ago, when PS was still in 2020 versions. Still, no remedy.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 10, 2021 Jan 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I think this is one of those "undocumented features". It appears to be crossplatform, a bug by the looks of it. Same issue using MacBook Pro running Big Sur 11.1. Hopefully fixed in the near future.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Jan 12, 2021 Jan 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This issue has been fixed in version 22.1.1

https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/fixed-issues.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 06, 2021 Apr 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I can't see where this issue is mentioned?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines