Highlighted

Performance Options won't show my GPU

New Here ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have a Mid 2011 27" Imac (6970m AMD) and when i go to Performance it won't show my current GPU, it's just blank... also at Advanced Settings OpenCL and Use Graphics Processor to Accelerate Compution is grayed.

 

What i tried: Reinstall OS, Reinstall Photoshop, nothing helps.

 

Captura de Tela 2020-07-08 às 15.21.31.png

 

 

Adobe Community Professional
Correct answer by Ged Traynor | Adobe Community Professional

Hi

If you're using the most recent version of Photoshop 21.2, it's a known issue and Adobe are looking into it, reverting back to version 21.1.3 should resolve it

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/bug-in-photoshop-version-21-2-not-detecting-older-gpus

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

148

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Performance Options won't show my GPU

New Here ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have a Mid 2011 27" Imac (6970m AMD) and when i go to Performance it won't show my current GPU, it's just blank... also at Advanced Settings OpenCL and Use Graphics Processor to Accelerate Compution is grayed.

 

What i tried: Reinstall OS, Reinstall Photoshop, nothing helps.

 

Captura de Tela 2020-07-08 às 15.21.31.png

 

 

Adobe Community Professional
Correct answer by Ged Traynor | Adobe Community Professional

Hi

If you're using the most recent version of Photoshop 21.2, it's a known issue and Adobe are looking into it, reverting back to version 21.1.3 should resolve it

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/bug-in-photoshop-version-21-2-not-detecting-older-gpus

TOPICS
Performance, Problem or error

Views

149

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 08, 2020 0
New Here ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Having the same exact problem. Was working a week ago and now all of a sudden it decided to not work. Help Please !!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 08, 2020 0
New Here ,
Jul 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What config do you have and what photoshop version are you using ?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 09, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi

If you're using the most recent version of Photoshop 21.2, it's a known issue and Adobe are looking into it, reverting back to version 21.1.3 should resolve it

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/bug-in-photoshop-version-21-2-not-detecting-o...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 09, 2020 0
New Here ,
Jul 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, at least i'm not alone. Hope they patch it soon... for now i'll try the older version and see if it fixes.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 09, 2020 0
New Here ,
Jul 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Installed 21.1.3 fixed it... but wiped my preferences (Actions for exemple) 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 09, 2020 0
Explorer ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Had the same issue - everything was gone like I would have installed PS completely new - does not seem to be a rollback-option and obviousely wipes everything out when going back 8-/ Cost me 2 hours of work to re-install everything the way it was prior to the update. 

I don't want to try 21.2.1 that they released 4 hours ago - and there are several posts with new troubles so I stick with 21.1.3 for now until I get a new Graphic Card

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi

Try updating to version 21.2.1, it has fixed the issue for me, GPU is now been detected

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I wonder why it's not in the fixed list Ged:

https://helpx.adobe.com/uk/photoshop/kb/fixed-issues.html

Dave

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yeah I wondered that myself, I did a test on the prerelease last week and confirmed that it fixed the issue, I mentioned it here to Pete about it not been on the fix list, hopefully they'll update it.

https://community.adobe.com/t5/photoshop/photoshop-21-2-is-now-available/td-p/11211792

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
New Here ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nope, did not fix it for me. Reverting back to 21.1.3 again...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
New Here ,
Aug 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

anyone tested  21.2.2 ? Did it fix the problem ?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 24, 2020 0