Highlighted

Photoshop 22.0 Cannot create a solid colour adjustment layer

Explorer ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I seem to be unable to create a solid colour adjustment layer in the latest updated version. When I click to create a solid colour adjustment layer my currently selected foreground colour briefly flashes over the image, but then disappears and no layer has been created. All of the other types of adjustment layers seem to work fine. Any ideas?

TOPICS
Problem or error

Views

92

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Photoshop 22.0 Cannot create a solid colour adjustment layer

Explorer ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I seem to be unable to create a solid colour adjustment layer in the latest updated version. When I click to create a solid colour adjustment layer my currently selected foreground colour briefly flashes over the image, but then disappears and no layer has been created. All of the other types of adjustment layers seem to work fine. Any ideas?

TOPICS
Problem or error

Views

93

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 29, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you using a PC or a Mac? I ue Windows seems ok.

Capture.jpg

JJMack

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2020 1
Community Beginner ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I have the same problem since hours.

Tried to deinstall PS and reinstall PS againg. NO positiv result.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2020 1
Explorer ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am using a PC with Windows 10

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try resetting all tools. If that does not fix the problem try resetting your Photoshop preferences. I user Windows 10 2004

image.png

JJMack

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 1
Community Beginner ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I am using Windows 10 Home 2004.

I have reset the preferences and the tools but no affect to the problem 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 1
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just to confirm that I was able to reproduce problem, Still no idea how to fix it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 2
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It's working OK here on Windows 10 with v 22.0.0

 

Have you tried resetting Preferences?

 

Dave

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Does not help on my machine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I wonder what is common between Antony and Bojan's systems but different to mine and JJMack's.

 

Does turning off the GPU in preferences and re-starting Photoshop allow it to work (which would point to a GPU issue)

Dave

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Will check one more time later but answer maybe lays in old graphic card without (again most likely not 100%) solution to disable it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

To confirm: disabling GPU and restarting Photoshop does not solve problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 1
Most Valuable Participant ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Adobe site about GPU support is been changes seveal times. At one time stated 4 Years card are old. Now it just states old not number of years. The Up the VRAM to 2GB from 512MB. And should benchmark better than 2000,

image.png

 

My machine is 7 years old my Nvidia Quadro 4000 failed I replace it with a refurbished Quadro K2200 it 6 year old all the Neural Filters  time to render I will not even use the colorize filter it does not use my GPU and runs my processors minuets 100% to process a 8MP 16bit Image.

 

My machine processors a slow Dell Workstation T5600 Year 2013
Processor: Intel Xeon Dual Six Core E5-2620 Processor (2.0GHz, 15M, 7.2 GT/s,Turbo)
40GB ECC RAM
4GB NVIDIA Quadro K2200
256 GB Solid State Drive
500 GB SATA, 3.5 Inch, 10K Hard Drive
4TB USB3 External Disk
8X DVD +/- RW Optical Drive
Wacom Intuos Pro small
Windows 10 Pro
Logitec G502 mouse
Logitec G13 Keypad

 

Here is what Task manager shows when colorize filter is running

image.png

 

 

 

JJMack

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I just tried on my Early 2015 MacBook Pro with Catalina and it works with no problems.

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro12,1
Processor Name: Dual-Core Intel Core i5
Processor Speed: 2.9 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2

 

jane-e_0-1604083263686.png

~ Jane

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2020 0