Highlighted

Photoshop CS6 clone tool not working

New Here ,
Jun 08, 2012

Copy link to clipboard

Copied

My son banged on my keyboard while I was in the middle of editing a photo using the clone tool. Now the tool is looks as though it's working when I'm sampling an area but when I go to change the designated area it isn't doing anything. And it's got a bright white spot in the circle. Help please!

Adobe Community Professional
Correct answer by Jeff Arola | Adobe Community Professional

I'd try resetting the clone stamp tool by right clicking on the clone stamp icon in the tool options bar and choosing Reset Tool

and also check your options in the clone source panel. (Window>Clone Source)

Untitled-1.png

Views

36.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Photoshop CS6 clone tool not working

New Here ,
Jun 08, 2012

Copy link to clipboard

Copied

My son banged on my keyboard while I was in the middle of editing a photo using the clone tool. Now the tool is looks as though it's working when I'm sampling an area but when I go to change the designated area it isn't doing anything. And it's got a bright white spot in the circle. Help please!

Adobe Community Professional
Correct answer by Jeff Arola | Adobe Community Professional

I'd try resetting the clone stamp tool by right clicking on the clone stamp icon in the tool options bar and choosing Reset Tool

and also check your options in the clone source panel. (Window>Clone Source)

Untitled-1.png

Views

36.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 08, 2012 1
Adobe Community Professional ,
Jun 08, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I'd try resetting the clone stamp tool by right clicking on the clone stamp icon in the tool options bar and choosing Reset Tool

and also check your options in the clone source panel. (Window>Clone Source)

Untitled-1.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 08, 2012 0
New Here ,
Feb 03, 2014

Copy link to clipboard

Copied

The clone tool suddenly stopped working today.  I read all the posts and did everything mentioned.  I went back to CS5 and it works fine. I did notice in PS CC the clone tool sets the brush in TRANSFER to pen pressure.  I can turn that off and lock it, but it will immediately turn it back on when I use the clone tool.  It was working fine one second then stopped.  It is working VERY lightly even though set to 100%. I discovered this by creating a new document with black and white and cloning there. 

What happened?

I did have a CC update just before this happened.  I did reset everything, turn everything on and off, turn off the Graphics Processor, turn off every other application, updated the driver for the waccom tablet... all to no avail.

Any solutions?  I shall have to go back to CS5.  Don't want to.  HELP!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 03, 2014 0
New Here ,
Feb 20, 2014

Copy link to clipboard

Copied

My clone tool stopped working, and I fixed it by switching the Sample dropdown in the control panel from Current Layer to All Layers. Not sure if you're having the same problem, but that did the trick for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 20, 2014 1
New Here ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

6 years later and your comment has helped me. thank you very much 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0
New Here ,
Oct 21, 2014

Copy link to clipboard

Copied

Thanks....It's back working for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 21, 2014 0
New Here ,
May 25, 2016

Copy link to clipboard

Copied

Solution: click "Q" on the keyboard to exit Quick Mask Mode.

I came across this post because I had the exact same problem. The suggestions weren't fixing it, and I also wasn't able to copy and paste with a selection tool. By luck I noticed that my file said "Quick Mask" next to the title tab. Exiting quick mask (typing Q) restored editing abilities.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 25, 2016 2
New Here ,
Oct 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thank you! Such a quick and simple fix! Works fine now.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 01, 2019 0