Photoshop "Unknown GPU"

New Here ,
May 11, 2021 May 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Drivers are all updated and every setting I can find that pretty much says "USE THE GPU" are all set.

I've tried majority, if not all, ways but I just couldn't fix it.

What now?

Capture.PNG


NumGLGPUs=1
glgpu[0].GLVersion="2.1"
glgpu[0].IsIntegratedGLGPU=1
glgpu[0].GLMemoryMB= 6,270
glgpu[0].GLName="NVIDIA GeForce RTX 2060/PCIe/SSE2"
glgpu[0].GLVendor="NVIDIA"
glgpu[0].GLDriverVersion="27.21.14.6627"
glgpu[0].GLDriver="C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll"
glgpu[0].GLDriverDate="20210423000000.000000-000"
glgpu[0].GLRenderer="NVIDIA GeForce RTX 2060/PCIe/SSE2"
glgpu[0].HasGLNPOTSupport=1
glgpu[0].CanCompileProgramGLSL=1
glgpu[0].GLFrameBufferOK=1
glgpu[0].GLIsPreferred=1
NumCLGPUs=2
clgpu[0].CLPlatformVersion="OpenCL 3.0 CUDA"
clgpu[0].CLDeviceVersion="3.0"
clgpu[0].IsIntegratedCLGPU=0
clgpu[0].CLMemoryMB= 6,442
clgpu[0].CLName="NVIDIA GeForce RTX 2060"
clgpu[0].CLVendor="NVIDIA"
clgpu[0].CUDASupported=0
clgpu[0].CLIsPreferred=1
clgpu[0].CLBandwidth=2.320000e+11
clgpu[0].CLCompute=1117.668097
clgpu[0].CLRawDeviceName=NVIDIA GeForce RTX 2060
clgpu[0].CLRawDeviceVendor=NVIDIA Corporation
clgpu[0].CLRawPlatformName=NVIDIA CUDA
clgpu[0].CLRawPlatformVendor=NVIDIA Corporation
clgpu[1].CLPlatformVersion="OpenCL 2.1 "
clgpu[1].CLDeviceVersion="2.1"
clgpu[1].IsIntegratedCLGPU=1
clgpu[1].CLMemoryMB= 6,796
clgpu[1].CLName="Intel(R) UHD Graphics"
clgpu[1].CLVendor="INTEL"
clgpu[1].CUDASupported=0
clgpu[1].CLIsPreferred=0
clgpu[1].CLBandwidth=2.800000e+10
clgpu[1].CLCompute=190.727847
clgpu[1].CLRawDeviceName=Intel(R) UHD Graphics
clgpu[1].CLRawDeviceVendor=Intel(R) Corporation
clgpu[1].CLRawPlatformName=Intel(R) OpenCL
clgpu[1].CLRawPlatformVendor=Intel(R) Corporation
NumNativeGPUs=2
nativegpu[0].NativeName="NVIDIA GeForce RTX 2060"
nativegpu[0].NativeGPUAccessibleRAMInMB= 6,270
nativegpu[0].NativeVRAMInMB= 6,270
nativegpu[0].NativeDedicatedSystemRAMInMB= 0
nativegpu[0].NativeSharedSystemRAMInMB= 8,495
nativegpu[0].NativeVendor="NVIDIA"
nativegpu[0].NativeDriver="C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nvmii.inf_amd64_84aacc51d349bef7\nvldumdx.dll"
nativegpu[0].NativeDriverVersion="27.21.14.6627"
nativegpu[0].NativeDriverDate="20210423000000.000000-000"
nativegpu[0].NativePowerEnvelope="UNKNOWN"
nativegpu[0].NativeDeviceAttachment="UNKNOWN"
nativegpu[0].NativeAPIVersion="12.0 (12.0)"
nativegpu[0].NativeIsPreferred=1
nativegpu[1].NativeName="Intel(R) UHD Graphics"
nativegpu[1].NativeGPUAccessibleRAMInMB= 8,629
nativegpu[1].NativeVRAMInMB= 134
nativegpu[1].NativeDedicatedSystemRAMInMB= 0
nativegpu[1].NativeSharedSystemRAMInMB= 8,495
nativegpu[1].NativeVendor="INTEL"
nativegpu[1].NativeDriver="C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\iigd_dch.inf_amd64_3e62be9c39fb0007\igdumdim64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\iigd_dch.inf_amd64_3e62be9c39fb0007\igd10iumd64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\iigd_dch.inf_amd64_3e62be9c39fb0007\igd10iumd64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\iigd_dch.inf_amd64_3e62be9c39fb0007\igd12umd64.dll"
nativegpu[1].NativeDriverVersion="26.20.100.7642"
nativegpu[1].NativeDriverDate="20200122000000.000000-000"
nativegpu[1].NativePowerEnvelope="UNKNOWN"
nativegpu[1].NativeDeviceAttachment="UNKNOWN"
nativegpu[1].NativeAPIVersion="12.0 (12.0)"
nativegpu[1].NativeIsPreferred=0
snifferEnd="2021-05-11_15:34:12"

TOPICS
Problem or error

Views

1.3K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

New Here , May 11, 2021 May 11, 2021
Good morning,I also tried with updates and so on. Finally I went back to Version 21.2.7 and it worked again. Seems to be a problem which is within Photoshop CC Version 22..... Maybe Adobe can solve it quickly then.

Likes

Translate

Translate
New Here ,
May 11, 2021 May 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Good morning,

I also tried with updates and so on. Finally I went back to Version 21.2.7 and it worked again. Seems to be a problem which is within Photoshop CC Version 22..... Maybe Adobe can solve it quickly then.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 11, 2021 May 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

Thank you for that. I tried going back to Version 21.2.7 and it did work. It's a shame that it doesn't work with Version 22 and sparked confussion.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines