Photoshop taking very long time to launch

Community Beginner ,
May 06, 2021 May 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can't exactly remember when this happened, but definetely in the last few months, Photoshop is taking up to 5mins to launch.  No splash screen when launch initiated, just have to wait and it eventually starts the launch after 4-5mins.  I tried reseting all preferences and even uninstalling and reinstalling version 22.3 to no avail.  Is anybody else having this problem?

 

I'm on latest Photoshop version 22.3.1, Windows 10, version 20H2, OS Build 19042.928

TOPICS
Performance, Problem or error, Windows

Views

943

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 13, 2021 May 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

Sorry to hear about this. Could you please try installing Photoshop 22.4 version through the Creative Cloud app and let us know if that helps?

Regards,
Sahil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 13, 2021 May 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It's funny you should mention that!  Just did that earlier and it appears to be opening just as quick as it used to now.  Problem solved.

 

BUT...that update didn't show up until I logged out and back in to my Creative Cloud account.  So unless you Adobe just pushed that update out today, something is weird with that whole situation, but se la vie, it's working for me now!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 20, 2021 May 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Well...this problem is back again.  Updated to the newest version 22.4.1 this morning and now it's not opening again for like 5min.  I even un-installed that version and went back to 22.4 and even logged out and back into Creative Cloud, but did not work this time.

 

Please help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines