Highlighted

Redraw bug: dragging groups with text layers with 'Blend RGB colors using gamma 1" enabled

New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-09-08 18.39.56.png

Top: a simple text layer within a group

Bottom: the same layer after moving the group with the move tool.

 

+ happens ONLY if moving the group with the layer, moving the text layer itself works fine

+ nudging the group with the keyboard works fine

+ happens regardless of Font, weight, antialiasing etc

 

WHEN:

+ if 'Blend RGB Colors Using Gamma 1' option is checked in Color Settings

+ even with the above option disabled, if 'Blend Text Colors Using Gamma' is checked, regardless of the gamma value, the effect is there, barely visible

 

Adobe, fix this!

 

PC, Windows 10, latest video drivers.

 

 

 

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

97

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Redraw bug: dragging groups with text layers with 'Blend RGB colors using gamma 1" enabled

New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-09-08 18.39.56.png

Top: a simple text layer within a group

Bottom: the same layer after moving the group with the move tool.

 

+ happens ONLY if moving the group with the layer, moving the text layer itself works fine

+ nudging the group with the keyboard works fine

+ happens regardless of Font, weight, antialiasing etc

 

WHEN:

+ if 'Blend RGB Colors Using Gamma 1' option is checked in Color Settings

+ even with the above option disabled, if 'Blend Text Colors Using Gamma' is checked, regardless of the gamma value, the effect is there, barely visible

 

Adobe, fix this!

 

PC, Windows 10, latest video drivers.

 

 

 

TOPICS
Bug, Problem or error

Views

98

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi

Just tested with Photoshop version 21.2.2 on Windows 10 and can't replicate the issue, dragging the group has no effect on the text for me

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, Ged.

 

There is hope, then. Must be some option.

No setting should lead to this result, though.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried resetting your Photoshop preferences, you should backup any custom settings you have beforehand

https://helpx.adobe.com/ie/photoshop/using/preset-migration.html

2020-09-08 18_02_38-Preferences.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just did. For some unknow reason it is less pronounced now.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Update:

Using the keyboard to move the group works as intended.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
New Here ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ged, I've found the problem. It's a bug associated with Blend RGB Colors Using Gamma 1 option.

Not a common option to use, I need it for some of my work, that's why it was enabled.

 

I have updated my initial post to reflect the findings.

Would you be a dear and replicate/confirm this issue?

 

Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0