Highlighted

When dragging and releasing a layer the layer 'jumps' to wrong position

Explorer ,
Mar 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

latest version of photoshop running on Catalina. When dragging and releasing a layer the layer does not stay in the location it was dragged to but glitches and jumps randomly a few pixels away from the intended area. Snap is turned off. I've tried with legacy compositing, I've tried diabling graphics processor, I've tried rolling back to the previous version. Nothing works.  Happens with both my mouse and my wacom.

 

Can anyone recomend anything else which might be causing this?

Topics

Mac, Problem or error

Views

312

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

When dragging and releasing a layer the layer 'jumps' to wrong position

Explorer ,
Mar 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

latest version of photoshop running on Catalina. When dragging and releasing a layer the layer does not stay in the location it was dragged to but glitches and jumps randomly a few pixels away from the intended area. Snap is turned off. I've tried with legacy compositing, I've tried diabling graphics processor, I've tried rolling back to the previous version. Nothing works.  Happens with both my mouse and my wacom.

 

Can anyone recomend anything else which might be causing this?

Topics

Mac, Problem or error

Views

313

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Mar 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What else have you done for trouble-shooting so far? 

Restoring Preferences after making sure all customized presets like Actions, Patterns, Brushes etc. have been saved might be a good starting point:

https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/basic-trouble-shooting-steps.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I've done everything you have suggested here. I've even rolled back my catalina install to Mojave and started with a completely clean install of photoshop. Same problem. I have tried on both my 2013 Mac Pro and my 2013 Macbook pro, the same thing happens on both. This seems like a program bug to me

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If it was a Photoshop bug it would in all likelihood affect a lot more users. 

Just to make sure: Which exact Photoshop version?

»Latest version« may not seem nonsensical today but in a couple of months it will be … 

 

The Layers don’t jump back to their original positions, do they? 

Did you reset the Preferences and restart even after the new install? 

 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Currently on version 21.1.1

 

I have just done a full reset of the preferences and restarted but no improvement unfortuantely 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you noticed any other Tools providong unexpected results? 

And you are talking about plain moving, not transforming? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It seems to be the only tool misbehaving. I can confirm its just when moving layers not transforming. In fact if I enter free tansform then drag the layer around the jumping stops. 

 

I've uploaded a video to show the problem. I have just stamped out a small section of an image I'm working on to move around and illustrate the glitch. You can see when I stop moving the layer there is a small jump in a random direction, sometimes larger than other times. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ycfqi5gMoeA

 

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Mar 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I cannot really make out the jumps. 

Might there be any relation to the Grid (View > Show > Grid) even though Snap To is at »None«? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Aug 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've been having this exact problem for ages now, it's driving me nuts! Everytime I move a layer it jumps back to where it was. It started after the last major update. It's not a guide snap setting as it doesn't always do it. the weird thing is that if you transform the layer and then go to move it it jumps somewhere else as soon as tyou touch it, then if you render the transform you seem to be able to move the layer as niormal again. It is definately a bug, and I keep waiting for an update to resolve it but it never does. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please read this (in particular the section titled "Supply pertinent information for quicker answers"):

https://community.adobe.com/t5/Community-Help/Guidelines-Tips-for-the-Adobe-Forums/td-p/4788157

 

What have you done for trouble-shooting so far? 

https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/basic-trouble-shooting-steps.html

 

Does it happen with mouse and tablet? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Aug 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I was searching to see if anyone else has had the same problem and casme across this thread, I commented to back up what Barry was saying
 
I am using a Wacom Intuos Pro, Macbook Pro 15" 2018, 2.9 GHz 6-Core Intel Core i9, 32 GB 2400 MHz DDR4, 
Radeon Pro Vega 20 4 GB Intel UHD Graphics 630 1536 MB, Catalina 10.15.6, Wacom driver 6.3.39-1, Photoshop 21.2.1. Second display: LG UltraFine 4K 23.7"
 
Is that enough information?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...