• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Cross Dissolve transition not working with HEVC files (PE2020)

Engaged ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi 

 

For some reason my mostly used transition Cross Dissolve doesn't work with HEVC source files.  Other transitions seems to be OK. I’ve checked a few of them. I have to use Cross Dissolve with my project. Source file come from GoPro camera. 

 

Is it a bug in the program?


https://youtu.be/NOS0YE6ca_0

 

 

 

Tom

 

TOPICS
Error or problem

Views

538

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've just noticed that Film Dissolve is also not working 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Does it look any different when you render the timeline?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for reply.

No. It is still the same after rendering. I have x264 clips in the same project and Cross and Film Dissolve work there. 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 18, 2020 Jun 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

How can I contact support to report that bug?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 19, 2020 Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Jun 19, 2020 Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've tried to use that automatic chat but I got "We didn't find a supported product in your account."

 

Of course I have Premiere Elements registered at my account. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 19, 2020 Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Type "agent" in the chat box and you will bypass the robot.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Aug 21, 2020 Aug 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

That problem hasn't been solved yet. I contacted support but they were useless. I sent them the link from the first post and the guy tried to convince me that the transition works but I can’t see it since there is little change between two adjacent clips…. Joke!

 

There is issue with HEVC files at least on my computer. I have it when working with 1080 files. It is better (but still there) when working with 4K

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines