• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Keyboard Customization Grayed Out

Participant ,
Aug 27, 2022 Aug 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

This topic was asked in 2018 but there didn't appear to be an answer.

 

I'm a longtime user with a number of Keyboard Customizations that have worked great for years. I just got a new laptop, went into Customization, clicked the Command, clicked a key... and nothing happened. Then I went back to my old laptop, did the same thing, and nothing happened! In the old laptop, I then cleared the command for one key and attempted to assign the same command and again, nothing.

 

Please help...

TOPICS
Error or problem

Views

167

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Based on your screen shot, I duplicated the issue.  If I select the command in the left column, it is not responsive and the buttons are greyed out.  Oddly, if I select the same command in the right column (with my mouse), it works fine. 

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Aug 27, 2022 Aug 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

It is working on my 2022 version under Windows 10.   So, it is not a universal bug.  What version and what operating system?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, I didn't see you'd answered, for some reason I didn't get notified even though "Email me" is checked.

 

I have Windows 10 and 11, Premiere Elements 15.0 (2016095.daily.1036636) and Customization's worked fine for me for many years, though I haven't tried to change anything recently.

 

Until last week, when I got a new laptop with Windows 11 and installed Elements. Everything works fine except Customizations, and when I went back to my old Windows 10 machine and checked, it's not working there either. (Again, because I haven't changed anything in Customizations for years, I have no idea when it stopped working.)

 

The screenshot below shows the Customizations window; you highlight an option then click a key or combination and it appears in the "Shortcut" field. Only now it doesn't – I click a key and nothing at all happens, in either machine (one using Windows 10 and the other Windows 11).

 

I've tried clearing a field then clicking a key, still nothing, so I'm utterly baffled, and it makes using the Premiere on my new laptop much more cumbersome. Any ideas?

 

Customization problem.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Oops, should have pointed out – yes, I'm using Premiere 15 rather than 2022. But it doesn't make sense that a function which was working, doesn't anymore, especially when everything else is working fine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What?! That last reply was an addendum to one that evidently wasn't sent! So here it is again, for the first time...

 

I discovered this when I was installing Premiere onto a new laptop but then discovered it's happening with the old one too, so it's for Windows 10 and 11, Premiere 15 (20160905.daily.1036636).

 

But I've been using 15 since it came out and never had this problem (though I haven't changed any keyboard customizations in many years).

 

I go to Edit/Keyboard Customization, then highlight a command and enter a key or keyboard combination... and nothing happens.

 

I've tried clearing a command I already have then entering the same command and, again, nothing.

 

Here's a screenshot of a command highlighted, and to see what happens after I click a key, just look at the same screenshot – nothing happens.

 

Customization problem.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Based on your screen shot, I duplicated the issue.  If I select the command in the left column, it is not responsive and the buttons are greyed out.  Oddly, if I select the same command in the right column (with my mouse), it works fine. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

You're right! So I guess that's the answer – you have to select in the right column. Who knows, maybe I figured that out when I first customized but forgot. Anyway, thanks very much!

 

By the way, here's another problem but not with Premiere – I have "Email me when someone replies" checked but haven't received any notices of your replies. (Since I realized the problem I've been checking in occasionally.) So maybe you could let a board techie know that's happening, at least with me.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

The forum software is not Adobe's.  The "Email me..." feature seems to come and go.  For me, it will work for awhile and then not.  All I can say is that I'm sorry about it. 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Aug 29, 2022 Aug 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Not blaming you! Anyway, at least my "Email me" feature is consistent – it never works. No biggie, though. Thanks again...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines